Tgrt Haber

Taksilere en fazla 3 kişi maskeli olarak binecek

09 May 2020 04:28
Taksilere en fazla 3 kişi maskeli olarak binecek

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “ticari taksilere” ilişkin yeni genelge göndererek, hijyen tedbirlerini belirledi. Genelgeye göre, taksi durakları ve taksiler, en az haftada bir kez düzenli aralıklarla temizlenecek, dezenfekte edilecek. Araç şoförleri kişisel hijyen kurallarına uygun hareket edecek, taksi içinde mutlaka maske kullanacak.

Taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecek, yolcular  araçlara maskesiz binemeyecek. Taksiye binen her müşterinin kullanımına yetecek ölçüde kişisel kullanıma uygun dezenfektan malzeme/ürün veya 80 derecelik kolonya bulundurulacak. Şoförler taksiye bindiği anda dezenfektan veya kolonya kullanabileceği/kullanması gerektiği konusunda müşteriyi bilgilendirecek. Her müşteriden sonra o kişinin fiziksel temas edebileceği yerler dezenfekte edilecek, araç içi havalandırılacak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...