Tgrt Haber

Taksim bombacısı taksiye müşteri kılığında binip kaçmış! Yolda çizdiği rota ortaya çıktı, şoför sorguda...

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Kasım 2022 13:52 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 14:53

İstanbul Beyoğlu'nda 6 kişinin ölümüne, 81 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısında İstiklal Caddesi'ne bombayı bırakan kadın teröristin kaçışıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Patlamadan saniyeler önce koşarak meydan yönüne ilerleyen teröristin müşteri kılığında taksiye binerek bölgeden uzaklaştığı tespit edildi. Taksi şoförü sorguya alınırken, teröristin yolculuk sırasında çizdiği rota da ortaya çıktı.

Pazar günü İstiklal Caddesi​'ni kana bulayan terör saldırısına yönelik soruşturmada tüm ayrıntılar titizlikle araştırılıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, olay yerine bombayı bırakan eylemcinin ve olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 46 kişinin yakalandığını açıklamıştı.

Emniyet birimleri bombayı bırakan Suriye​ uyruklu kadın terörist Ahlam Albashır'ı, gece yarısı düzenlenen operasyonla Küçükçekmece​'deki bir binada kıskıvrak yakalandı. Bombacının Yunanistan'a kaçırılacağı ve saldırının arka planının ortaya çıkmaması için infaz edileceği öğrenilirken, teröristin patlamadan sonraki kaçış hikayesi de ortaya çıktı.

TAKSİYE MÜŞTERİ KILIĞINDA BİNMİŞ

Olayla ilgili güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, kadın teröristin saldırının ardından kaçmak için "müşteri" kılığında bindiği taksiyi tespit etti. Taksim Meydanı'ndaki bombalı saldırının ardından kadın teröristin olay yerinden kaçarak bindiği taksi, ekipler tarafından incelenmeye alındı.

Yüzlerce güvenlik kamerasının görüntüsü taranarak ulaşılan taksinin şoförü, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi.

Taksim bombacısı taksiye müşteri kılığında binip kaçmış! Yolda çizdiği rota ortaya çıktı, şoför sorguda...

BEYOĞLU-ESENLER-KÜÇÜKÇEKMECE ÜÇGENİ

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı düzenleyen kadın terörist Ahlam Albashır'ın olayın ardından önce Esenler'e, oradan da Küçükçekmece'ye gittiği ortaya çıktı. Kamera kayıtlarından adım adım takip edilerek izine ulaşılan terörist, Küçükçekmece'deki bir evde yakalandı.

Teröristin yakalandığı binanın alt katında oturan Sezgin Ceylan, “Gece 02.30 sıralarındaydı, sesler duyduk. Cama çıkmaya çalıştık, özel harekat, polis vardı. Bize, ‘içeri girin’ dediler. Sonra patlama sesi geldi. Cam kenarından baktım, özel harekat polisleri köpeklerle gelmişti. Eve operasyon yaptılar. Fazla detaylı bir şekilde bilmiyorum” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...