Tgrt Haber

Taksim karıştı, polis müdahalesi başladı

31 May 2014 20:56
Taksim karıştı, polis müdahalesi başladı

Taksim'de Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü sebebiyle toplanan ve polisin uyarılarına rağmen dağılmayan göstericilere yönelik polis müdahalesi başladı.

Saat 09.30'dan itibaren polis ekipleri Taksim'e otobüslerle geldi. Gezi Parkı saat 10.50 sıralarında vatandaşlara kapatıldı. Polis, Taksim, Okmeydanı, Mecidiyeköy ve Beşiktaş'ta geniş güvenlik önlemleri aldı. . Bazı grupların, Gezi Parkı olaylarının birinci yılı dolayısıyla yaptığı toplanma çağrıları üzerine Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemi alan polis, İstiklal Caddesi ile ara sokaklar ve bölgeye çıkan yolları kapattı. Meydanda sadece gazetecilerin görev yapmasına izin veriliyor.
16 GÖZALTI
Öte yandan, sloganlar eşliğinde Tarlabaşı'ndan Taksim Meydanı'na çıkmaya çalışan bir grup, polis ekipleri tarafından uyarıldı. Uyarıları dikkate almayan gruptan 16 kişi gözaltına alındı. Kadıköy'de de Altıyol, İskele Meydanı ve Haydarpaşa ile çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Haydarpaşa Garı'nda toplanan bir grup, tulum, gitar ve tef eşliğinde şarkı söyledi. Bir süre burada eğlenen gruptakiler, daha sonra dağıldı. Beşiktaş'ta ise polisin çeşitli noktalarda güvenlik önlemi aldığı görüldü.
MÜDAHALE BAŞLADI
İstiklal Caddesi üzerinde toplanan yüzlerce gösterici, yasaklanmasına rağmen, Taksim Meydanı'na çıkmak istedi. Güvenlik gerekçesiyle kapatılan Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na yürümekte ısrar eden göstericiler, dağılmak istemeyince müdahale geldi. Sıraselviler'de başlayan müdahalenin ardından göstericiler İstiklal Caddesi ve üzerindeki ara sokaklara dağıldı. Kalabalık, tazyikli su, biber gazı kullanılarak dağıtılırken, bölgede gerginlik sürüyor. Türk Hava Yolları'ndan kiralanan uçaklarla Sinop, Ordu, Samsun, Giresun, Çorum, Kırşehir, Nevşehir, Kastamonu, Elazığ, Bingöl, Mardin'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen polisler, buradan otobüslerle görevlendirildikleri yerlere hareket etti... Bu arada Atatürk Havalimanı'nda görevli 200 polisin de Gezi parkı çevresinde görev yapacağı öğrenildi.
GEZİ PARKI KAPATILDI
GEZİ parkı olaylarının birinci yıldönümünde polis, Taksim'de toplanmaya başladı, Gezi Parkı kapatıldı. Saat 09.30'dan itibaren polis ekipleri Taksim'e otobüslerle geldi. Gezi Parkı saat 10.50 sıralarında vatandaşlara kapatıldı. Polis, Taksim, Okmeydanı, Mecidiyeköy ve Beşiktaş'ta geniş güvenlik önlemleri aldı. Bu bölgelerde TOMA, itfaiye ve iş makineleri de hazır bekletiliyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...