Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten sınır ötesi nokta operasyon! Taksim saldırısının planlayıcısı Halil Menci etkisiz hale getirildi

24 Şubat 2023 10:52 - Güncelleme : 24 Şubat 2023 11:12
Son dakika!  MİT'ten sınır ötesi nokta operasyon! Taksim saldırısının planlayıcısı Halil Menci etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: MİT, Beyoğlu Taksim'de düzenlenen ve 6 can kaybının yaşandığı hain bombalı saldırının planlayıcısı olduğu belirlenen PKK/YPG'li Halil Menci’yi, Suriye’de gerçekleştirdiği özel bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Taksim​ İstiklal Caddesi'nde PYD/YPG’nin 13 Kasım 2022'de düzenlenen hain bombalı saldırı​ ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), hain bombalı saldırında kilit rol oynadığı belirlenen bir kişiyi daha yakaladı.

MİT tarafından yapılan çalışmalarda, 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin de yaralandığı Taksim saldırısı failleri Ahlam Albashir Saleh ile Bilal Hassan’ı yönlendiren ve Bilal Hassan’ın yurtdışına kaçmasını sağlayan Halil Menci’nin, PYD/YPG​ kontrolündeki Suriye Kamışlı’da örgüt tarafından korunduğunu ve sözde üst düzey YPG mensuplarıyla temas halinde olduğu belirlendi.

22 ŞUBAT'TA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Teröristin tespiti sonrası MİT'in özel operasyon ekibince hassas bir şekilde takip altına alınan Halil Menci, 22 Şubat 2023'te Kamışlı’da gerçekleştirilen başarılı nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...