Tgrt Haber

Taksim saldırısında kritik isim yakalandı! Bakan Soylu duyurdu: YPG üniformalı fotoğrafları var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
27 Kasım 2022 23:22 - Güncelleme : 28 Kasım 2022 00:53
Taksim saldırısında kritik isim yakalandı! Bakan Soylu duyurdu: YPG üniformalı fotoğrafları var

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'ın sözde kocası olan ve yurt dışına firar eden Bilal Hassan'ın kardeşinin yakalandığını açıkladı. Soylu, firari terörist Bilal'in YPG üniformalı fotoğraflarının da ele geçirildiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'da katıldığı sohbet odasında İstiklal Caddesi​'ndeki terör saldırısına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Saldırının kilit isimlerinden birinin kardeşinin yakalandığını belirten Bakan Soylu, son 2 yılda önlenen terör saldırılarına ilişkin de bilgi verdi.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan​'ın kardeşi yakalandı. Taksim saldırganı teröristin sözde eşi olan Bilal'in YPG​ üniformalı fotoğrafları da ele geçirildi.

Teröristler Şanlıurfa​ etrafından bir paramotor denemesi yaptı. O paramotor denemesinde hemen bütün sistemler ayağa kalktığı için başarılı olamadılar ve geri dönmek zorunda kaldılar. İzlerini kaybettirdiler.

Orada Münbiç var, orada Kobani var, orada Kamışlı var, orada Tel Rıfat var orada Tall Tamr var, orada Ayn İsa var. Buradan bir şey daha söylüyorum örgütün en önemli planlamalarının yapıldığı yer Haseke'dir.

'TARİHİN EN BÜYÜK PATLAMALARINDAN BİRİ OLACAKTI'

2020-2022 yılları arasında Türkiye'de yapılmak üzere Suriye'de planlanan 81 terör saldırısı girişimi engellendi.  Harem ve Bayrampaşa eylemleri. Eğer biz saldırganı yakalamamış olsaydık Bayrampaşa Forum AVM'de tarihin en büyük patlamalarından birisi gerçekleşmiş olacaktı.

Harem... Suriye'de PKK terör örgütünün koordine ettiği ve aktarım yaptığı tespit edilen İbrahim, Ramazan Aslan ve Yaşar Samur isimli 3 örgüt mensubu 29 Nisan 2021 tarihinde İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Sigara paketlerine gizlenmiş 5 kg ağırlığında telefon düzenekli patlayıcı ele geçirildi. Ve bunu Harem'de patlatacaklardı.

'ANITKABİRİ DE PATLATACAKLARDI'

Mesela Ankara'da yakaladığımız teröristler Anıtkabir'i patlatacaklardı. Anıtkabir'in keşfini yapan bir eylemci vardı. O da bir DEAŞ eylemiydi."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...