Tgrt Haber

İstanbul Taksim’de çarşaflı kıza hakaret eden kadına hapis cezası

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Ekim 2022 11:43 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 11:50

İstanbul Taksim’de çarşaflı kızların yanına gelerek ‘Türk müsünüz, Arap mısınız? Bu ülkede kara çarşaf yasak’ diyen kadın 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca, sanığın yeniden suç işlemeyeceği konusunda kanaat oluşturduğunu da belirterek hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

İstanbulTaksim’de geçtiğimiz aylarda meydana gelen olayda çarşaflı iki genç kıza  hakaret eden kadının yargılanmasına devam edildi. Genç kızlara ‘'Türk müsünüz, Arap mısınız? Bu ülkede kara çarşaf yasak. Sizi burada kabul etmiyoruz. Siz gericisiniz ben Atatürk'ün son nesliyim. Gidin namaz vakti namazınızı kılın pis Araplar' diyen kadın​ mahkemede “Başıma bunu getirdiğim için çok pişmanım” dedi.

4 AY 15 GÜN HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanığın ‘terbiyesizlik yapma’, ‘pislik yapma’, ‘erkeksen gel yüzüme söyle’ şeklindeki sözlerinin, muhatabının onur, şeref ve saygınlığını rencide eder boyutta olmayıp, rahatsız edici, kaba ve nezaket dışı hitap tarzı niteliğinde olduğunu belirterek, ‘hakaret’ suçunun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Sanık Emel C.’yi ayrıca 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçundan, suçun işleniş biçimi, sanığın şahsi ve sosyal halini de dikkate alan mahkeme, sanığı neticeten 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca, sanığın yeniden suç işlemeyeceği konusunda kanaat oluşturduğunu da belirterek hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...