Tgrt Haber

Son dakika| Bir bir avlanıyorlar! Taksim'deki hain saldırıya ilişkin 13 zanlı daha gözaltında

19 Kasım 2022 12:36 - Güncelleme : 19 Kasım 2022 13:40
Son dakika| Bir bir avlanıyorlar! Taksim'deki hain saldırıya ilişkin 13 zanlı daha gözaltında

Son dakika haberi: Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısını gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır ve firari şüpheli Bilal Hassan'ın illegal yollarla Türkiye'ye geçmesine yardım ettikleri belirlenen 8 zanlı yakalandı. Öte yandan Bulgaristan Başsavcılığı Sözcüsü Siika Mileva, İstanbul'daki bombalı saldırıya ilişkin 5 şüphelinin Bulgaristan'da gözaltına alındığını açıkladı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 13'e yükselmiş oldu.

İstiklal Caddesi​'nde 13 Kasım'da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin operasyonlar sürüyor. Gerçekleştirilen hain bombalı saldırının ardından kadın terörist Ahlam Albashir​ ve beraberindeki 16 PKK/YPG​ üyesi tutuklanmıştı. Yürütülen soruşma kapsamında yeni yaşanan bir gelişmeye göre, saldırıyı gerçekleştiren teröristlere yardım ettiği tespit edilen 8 terörist daha yakalanarak gözaltına alındı. Bulgaristan’da ise Türk güvenlik yetkilileri ile yapılan verimli iş birliği sonucu 3 Moldova vatandaşı ile 2 Arap kökenli şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler arasında, İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı terörist Bilal Hassan’ınyakın yardımcısı olarak gösterilenAmran Abdulrami’nin de yer aldığı kaydedildi.

YARDIM VE YATALIK YAPAN 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi üzerinde gerçekleşen bombalı saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir ve beraberindeki 16 PKK/YPG üyesi tutuklanmıştı. Menfur saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni gelişme yaşandı. Saldırıyı gerçekleştiren şahıslara yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen T.A., S.G., M.E.Y., M.E.A, H.A., H.A., S.C. ve H. A/K H.A., olmak üzere toplam 8 şüpheli polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Öte yandan, gözaltına alınanlar arasında önceki gün Suriye’nin Azez kentinde yakalanan ‘Hüsam’ adlı PKK/YPG üyesinin de bulunduğu ve emniyetteki sorgusunun devam ettiği, gözaltına alınan şüphelilerden birinin ise emniyetteki ifadesinin tamamlanarak adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

BULGARİSTAN'DA 5 GÖZALTI!

Öte yandan Bulgaristan Başsavcılığı Sözcüsü Siyika Mileva, Bulgaristan ulusal haber ajansı BTA’ya yaptığı açıklamada, Türk güvenlik yetkilileri ile yapılan verimli iş birliği sonucu, 3 Moldova vatandaşı ile 2 Arap kökenli şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. Mileva, şüphelilerin şimdilik 72 saat gözaltında kalacaklarını, ancak savcılığın şüphelileri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edeceğini aktardı. Bulgar basınına göre şüpheliler, bombalı saldırıdan 3 gün sonra yasa dışı yollarla Bulgaristan’a giriş yaptı.

Yakalanan şüpheliler arasında, İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı terörist Bilal Hassan’ın yakın yardımcısı olarak gösterilen Amran Abdulrami’nin de yer aldığı kaydedildi.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...