Tgrt Haber

Taksim'deki hain saldırıya ilişkin yeni detay: Kilit ismin kamuflajlı fotoğrafı ortaya çıktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Kasım 2022 16:36 - Güncelleme : 28 Kasım 2022 17:02
Taksim'deki hain saldırıya ilişkin yeni detay: Kilit ismin kamuflajlı fotoğrafı ortaya çıktı

Terör örgütü PKK'nın İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım tarihinde düzenlediği hain saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Saldırısının kilit isimlerinden firari PKK/YPG üyesi Bilal Hassan’ın YPG'yi simgeleyen kamuflajlı fotoğrafları ortaya çıktı.

Eli kanlı terör örgütü PKK'nın 13 Kasım Pazar günü Beyoğlu’nun en işlek caddelerinden İstiklal Caddesi’nde düzenlediği hain saldırı Türkiye'yi gözyaşına boğmuştu. PKK'lı kadın teröristin banka bıraktığı bombanın patlaması sonucu 6 vatandaşımız şehit olmuş 81 kişi de yaralanmıştı.

Saldırı sonrası İstanbul'daki binlerce kamerayı takibe alan ekipleri bombayı bırakan kadın terörist Ahlam Al Bashir’i ve ona yardımcı olan 24 hücre üyesini yakalamış, teröristler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanakarak cezaevine gönderilmişti. 

Kanlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturmanın firari üyesi PKK/PYD mensubu Bilal Hassan’a ilişkin yeni detaylara ulaşıldı.

Taksim'deki hain saldırıya ilişkin yeni detay: Kilit ismin kamuflajlı fotoğrafı ortaya çıktı

YPG KAMUFLAJLI FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Bombayı İstiklal Caddesine götüren Al Bashir adlı kadın terörist ile “Karı-Koca” kılığında beraber Türkiye’ye geçen hücre üyesi Bilal Hassan’ın, PYD/YPG’yi simgeleyen flama ve amblemlerin önünde örgüte ait kamuflaşlı fotoğrafı ortaya çıktı.

PKK/KCK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG terör örgütü saflarında faaliyet gösteren ve Ayn Al Arap'da (Kobani) bulunduğu öğrenilen teröristin, örgütün talimatı ile bu saldırıyı planladığı anlaşıldı.

BAKAN SOYLU: YPG ÜNİFORMALI FOTOĞRAFLARI VAR

Öte yandan dün açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'ın sözde kocası olan ve yurt dışına firar edenBilal Hassan​'ın kardeşinin yakalandığını açıklamış firari terörist Bilal'in ise YPG üniformalı fotoğraflarının da ele geçirildiğini söylemişti. HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...