Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Bozdağ'dan Taksim'deki saldırıya ilişkin açıklama: 46 kişi gözaltında

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
14 Kasım 2022 10:48 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 17:43

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili şu ana kadar 46 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ​, İstiklal Caddesi​'ndeki patlamayla ilgili soruşturmaya ilişkin son bilgileri paylaştı. Bakan Bozdağ, gözaltına alınan şüpheli sayısını açıkladı.

Dün Beyoğlu'nda meydana gelen terör saldırısı hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şu ifadelere yer verdi:

46 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

"İstanbul Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı gerçekleştiren terörist yakalandı, teröriste yardım edenlere ve teröristin temasta bulunduğu kişilere bir bir ulaşıldı. Şu ana kadar 46 kişi gözaltına alındı. Bu menfur terör saldırısının faili teröristi, teröriste yardım edenleri ve bunlarla temas halinde olanları kısa sürede tespit edip yakalayan güvenlik güçlerimizi ve adli tahkikatı yürüten Cumhuriyet Savcılarımızı tebrik ediyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Her tür terörü, bölücü terör örgütü PKK’yı, terör saldırısını ve bu saldırıyı gerçekleştiren teröristi lanetliyorum. Bilinmeli ki hiçbir terör saldırısı, Türkiye’nin huzurunu, birliğini, dirliğini ve istikrarını bozamayacaktır. Terörle mücadelemiz, terör bitene kadar devam edecektir."

BOMBACI KISKIVRAK YAKALANDI

Emniyet birimleri bombayı bırakan Suriye uyruklu kadın terörist Ahlam Albashır'ı, gece yarısı düzenlenen operasyonla Küçükçekmece'deki bir binada kıskıvrak yakalandı. Bombacının Yunanistan'a kaçırılacağı ve saldırının arka planının ortaya çıkmaması için infaz edileceği öğrenilirken, teröristin patlamadan sonraki kaçış hikayesi de ortaya çıktı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...