Tgrt Haber

Tam 450 torunu var

21 Ekim 2016 03:46
Tam 450 torunu var

Diyarbakır'da yaşayan Şahi Tayurak'ın tam 450 torunu var. Resmi kayıtlara göre 96 yaşında olan Tayurak'ın kemik yaşının tespit edilmesi isteniyor.

Diyarbakır'da yaşayan asırlık çınar Şahi Tayurak'ın başından 3 evlilik geçti ve 7 çocuğu oldu. Şahi ninenin toplamda tam 450 torunu var. Şu an Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde Alipaşa semtindeki evde küçük oğlu ile birlikte yaşayan Şahi ninenin, gözlerinin az görmesi dışında herhangi bir sağlık sorunu yok. Neredeyse bir asrı deviren Şahi Nine’nin sağlıklı kalmasının sırrı ise düzenli sabah kahvaltısı yapmak. Atatürk’ün Silvan’a gelişini gören ve Şeyh Said’i hatırlayan Şahi Nine’nin aklında kalan en önemli an ise kıtlık dönemleri. Bu dönemlerde insanların açlıktan öldüğünü, bazılarının da insan eti yiyerek hayatta kaldığını anımsayan Şahi Nine, torunlarının sayısını ise bilmiyor. 90 yaşındaki kızı ile arasında 7 yaş fark görünüyor

130'dan fazla gösterdiği iddia ediliyor

Elinde hicri ve miladi döneme ait iki nüfus kağıdı bulunan Şahi Nine, 5. çocuğunu doğurduğunda bile henüz kimliğinin olmadığını söylüyor. Aradan geçen uzun zamanın ardından kendisine kimlik çıkarılan Şahi Nine’nin yaşı, 01.07.1919 olarak düzenlenirken, kayıtlara ise kızı kızının yaşı 06.01.1926 olarak geçti. Kimliğe göre kızından sadece 7 yaş büyük görünen Şahi Nine, yaşının 130’dan fazla olduğunu iddia ediyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...