Tgrt Haber

Tanju Özcan hakkında soruşturma!

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Ocak 2024 14:20 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 14:20
Tanju Özcan hakkında soruşturma!

Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçının ertelenmesine ilişkin reklam panolarında yayınladığı yazı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

29 Aralık Cuma akşamında Suudi Arabistan'a Galatasaray​ ile Fenerbahçe​ arasında oynanması planlanan Süper Kupa​ maçı ertelenmişti. Bunun üzerine Bolu Belediye Başkanı​ Tanju Özcan, kentin birçok yerinde yer alan dijital reklam panolarında "Çöl faresi bedevilere, Atatürk'ün büyüklüğünü hatırlatan Fenerbahçe​ ve Galatasaray​ camiasını Bolu Halkı adına kutluyorum. Atatürk'süz Türkiye olmaz" yazısını yayınlamıştı.

Başkan Özcan hakkında "Çöl faresi bedeviler” ifadeleri sebebiyle soruşturma açıldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a Süper Kupa görseli soruşturması - 1

"PİŞMAN DEĞİLİM"


Başkan Özcan, soruşturma haberi üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

“Bu görsel ile ilgili soruşturma açılmış. Gerçekten akıl tutulması yaşanıyor. Türk milleti olarak biz ezik miyiz? Katil Suud rejimi tarafından, Türkiye Cumhuriyeti kurucusunun manevi hatırasına saygısızlık yapılıyor. Biz buna tepki gösterdik diye soruşturma geçiriyoruz.” diyen Tanju Özcan, “Pişman değilim, kimse Türk milletinin kırmızı çizgisi olan Mustafa Kemal Atatürk'e saygısızlık yapamaz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...