Tgrt Haber

Meteoroloji'nin ardından uzmanlardan kritik uyarı! Tarih verildi, önce tişört sonra mont ve bot!

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
15 Ocak 2023 18:43 - Güncelleme : 16 Ocak 2023 05:51
Meteoroloji'nin ardından uzmanlardan kritik uyarı! Tarih verildi, önce tişört sonra mont ve bot!

Ocak ayının ortasına gelinmesine rağmen sıcaklıklarda artış yaşanmaya devam ediyor. Yurt genelinde hafta içi sıcaklıklarda artış beklenirken uzmanlar özellikle perşembe ve cuma günleri ocak ayı rekorlarının kırılabileceğini belirtiyor. Uzmanlar, ayın 24'ünde sıcaklıkların 10 dereceden fazla düşeceğini kaydederken bu yıl vortex (girdap) oluşması durumunda 1 günde 1 metrelik karlar görülebileceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji​ Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı son hava durumu​ raporuna göre, önümüzdeki hafta sıcaklıklarda büyük artış yaşanacak. Özellikle salı gününden itibaren yaklaşık 7-8 arası artış beklenen havaların 20 dereceleri bulabileceği tahmin ediliyor. Ocak ayının ortasına gelinmesine karşın henüz etkisini göstermeyen yağmur​ ve karın ise bir sonraki haftadan itibaren yağması bekleniyor.

Önümüzdeki hafta içi merak edilen hava durumuyla ilgili değerlendirmede bulunan Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların hissedilir derecede arttığını ve özellikle perşembe, cuma ve cumartesi günleri ocak ayı rekorlarının yenilenebileceğini belirtti. İstanbul'da 20, Marmara ve Karadeniz'de 20 dereceleri geçen sıcaklıkların olacağını ifade eden Şen, "Bu sıcağa kar​ da yağmurda gelmez" dedi.

'1 GÜNDE 1 METREYİ GÖRÜR'

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise "Montları yıkayın" diyerek paylaştığı mesajında 24 Ocak'ı işaret ederek Türkyie'de bahar havası yaşanacağını ve bu tarihten sonra düşüş yaşanacağını kaydetti. Uzun yıllardır bu kadar durgun bir kış yaşanmadığına vurgu yapan Ökten, 2007 ve 2018 yıllarını anımsattı.

https://twitter.com/KeremOktenMeteo/status/1614623888239124485

Ayrıca sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda da bulunan Ökten, "Karadeniz suyu normallerden çok sıcak. Kuzeyden gelecek soğuklar çok güçlü bir vortex oluşturur. Geçen sene 4 saatte yarım metre kar alan yerler olmuştu. Bu sene bir vortex oluşursa; 1 günde 1 metreyi gören yerler olur" uyarısında bulundu.

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

İstanbul'da yaşayan vatandaşların kar hasteri ise sürerken ilk karın megakente ne zaman yağacağı merak konusu oldu. NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, canlı yayında yaptığı açıklamada megakentte kar yağışı için tahmin verdi. Çalışkan, "24'ünden sonra İstanbul da dahil kar yağışı ihtimali var" ifadelerini kullandı.

Ayrıca 26-28 Ocak'ta İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun gibi şehirlere kar yağabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...