Tgrt Haber

Tartışma başlatan diyet! Çiğ beyin yedi, tepkisi olay oldu

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2023 10:28 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 11:37

Sosyal medya platformu TikTok'ta paylaşımlar yapan 'doctorgulec' isimli kullanıcının uyguladığı diyet tartışma başlattı. Çiğ besinler tüketen fenomen ciğer, kıyma ve yumurtadan sonra şimdi de çiğ beyin yedi.

Sosyal medya platformu TikTok​'ta sık sık paylaşımlar yapan  'doctorgulec' isimli kullanıcı uyguladığı diyeti takipçileriyle paylaştı. İşlenmemiş gıda diyeti yaptığını söyleyen genç doktor birçok ürünü pişirmeden tüketiyor. 

BU KEZ DAYANAMADI 

Et, kıyma, yumurta gibi ürünleri tamemen çiğ yiyen fenomen o anları da takipçileriyle paylaşıyor. Binlerce takipçisi bulunan fenomen, takipçilerinin isteği üzerine çiğ beyin yedi. 

Çiğ beyinden doğum günü pastası yapan kadın, limon sıktığı beyini önce tanıttı sonra da ağzına attı. Midesi bulanan kadın, daha fazla dayanamayarak çıkardı. Genç doktorun o videosu sosyal medyada gündem oldu. 

UZMANLAR UYARIYOR

Özellikle Salmonella, Campylobacter, Trichinella spiralis ve Toxoplasma gondii gibi patojenler, çiğ etin tüketilmesiyle besin zehirlenmelerine ve enfeksiyonlara yol açabilir. Besin zehirlenmeleri, ishal, kusma, karın ağrısı gibi sindirim sistemi semptomlarına neden olabilir.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...