Tgrt Haber

Tatile geldi, fidye için kaçırıldı

22 Eylül 2015 02:28
Tatile geldi, fidye için kaçırıldı

Ukraynalı turist genç, İstanbul’da Azeri bir fidyeci tarafından kaçırıldı. Zeytinburnu’nda bir otele yerleşen anneyi adım adım takip eden polis fidyeciyi peşinat olarak aldığı lüks otomobile bindiği sırada yakaladı.

İstanbul’da, Hollywood filmlerine taş çıkaracak polis takibi yaşandı. 23 yaşındaki Ukraynalı Roman O., tatil için bir arkadaşıyla İstanbul’a geldi. Ancak 31 Ağustos günü aniden ortadan kayboldu. Ukraynalı gencin, ailesini arayan bir kişi “Oğlunuz elimde, serbest kalmasını istiyorsanız, 150 bin dolar vereceksiniz” dedi. Aile, hemen İstanbul Konsolosluğu yetkilileriyle iletişime geçti. Ardından devreye giren İstanbul polisi araştırmalarını sürdürürken, aileye ikinci telefon geldi. Fidyecinin talebi üzerine anne Liudmyla O., İstanbul’a uçtu, polisin yönlendirmesiyle Zeytinburnu’nda bir otele yerleşti. “Müzakere Timi”nin fidyeciye nasıl davranması gerektiği konusunda bilgi verdiği anne, sivil polis takibine alındı.

Liudmyla O., 1 Eylül günü otelin lobisinde fidyeciyle buluştu. Oğlunun serbest bırakılması karşılığında istenen fidyeyi ödeyeceklerini söyledi, peşinat olarak lüks otomobilini verdi. Operasyon için düğmeye basan polis, fidyeciyi otoparktaki otomobile bindiği sırada yakaladı.
Tatile geldi, fidye için kaçırıldı
Üzerinden Ali O. adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan fidyecinin Azerbaycan uyruklu Enver S. olduğu belirlendi. Rehin alınan genç, tutulduğu evden kurtarıldı. Evinde sahte Ukrayna pasaportu ile küçük çaplı bir cephanelik bulunan fidyeci, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...