Tgrt Haber

TAYFUN füzesini gören Yunanistan İsrail'in kapısını çaldı: Anlaşma ortaya çıktı, operasyonlara başladı

22 Ekim 2022 12:06 - Güncelleme : 22 Ekim 2022 12:51
TAYFUN füzesini gören Yunanistan İsrail'in kapısını çaldı: Anlaşma ortaya çıktı, operasyonlara başladı

Türkiye’nin savunma sanayi projelerinde gelişim göstermesi Ege’de tansiyonu yükselten Yunanistan’ı adeta çaresiz bıraktı. Türk İHA/SİHA projelerini yakından izleyen ve TAYFUN balistik füzesi test atışından dolayı panikleyen Yunanistan, bir askeri eğitim merkezi kurmaya hazırlanıyor. ABD medyasında yayınlanan bir haberde Yunanistan’ın İsrail ile anlaştığı ifadeleri yer aldı.

Doğu Akdeniz ve Ege’de provokasyonlarından vazgeçmeyen Yunanistan​, Türkiye’nin savunma sanayi projeleri karşısında yeni arayışlara girdi. Önceki günlerde Türkiye’nin balistik füzesi TAYFUN’un ilk atış testini başarı ile tamamlaması Atina’yı panikletti. Bayraktar SİHA gibi hava araçlarını da yakından takip eden Yunanistan, yeni hamlelere hazırlanıyor.

UÇUŞ OKULU AÇILDI, OPERASYON BAŞLADI

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Associated Press, 'Gözü Türkiye​'de olan Yunanistan, İsrail yapımı uçuş okulu açtı' başlıklı bir haber yayınladı. Haberde, "Yunanistan, bölgesel rakibi Türkiye'ye göre hava gücü avantajını geliştirmeye çalışırken, Cuma günü İsrail ile ortaklaşa oluşturulan yeni bir uluslararası pilot eğitim merkezinde operasyonlara başladı." ifadeleri yer aldı.

Geçtiğimiz yıl imzalanan 1,65 milyar dolarlık bir anlaşma ile Yunanistan'ın güneyindeki Kalamata kentinin dışındaki bir hava kuvvetleri üssünde bulunan tesisin işletilmesi planlanıyor.

Yunanistan'ın büyük ölçüde hava kuvvetlerine odaklanan bir modernizasyon programı yürüttüğü belirtilen haberde, Atina'nın yaşlanmakta olan F-16 savaş uçağı filosunu yükseltmek istediği Fransız yapımı Rafale jetleri aldığı ve ABD'nin F-35 jet programına katılmak istediği de söylenenler arasında...

ADA MESELESİ

İki NATO üyesi ülke Yunanistan ve Türkiye'nin deniz sınırları konusunda anlaşmazlığa düştüğü ve Ankara'nın Yunanistan'ın gayriaskeri statüdeki adaları silahlandırmasına tepkisi de haber de yer aldı.

Yunanistan'ın yeni eğitim merkezinin 25 adet T-6 tek motorlu turboprop uçaktan 14'ü ile faaliyete başladığı öğrenilirken savaş ve uçuş senaryolarını simüle eden gömülü sanal aviyoniklerle donatılmış 19 adet İtalyan yapımı M-346 eğitim jetinin alımının da gelecek yıl gerçekleşmesi bekleniyor.

SKANDAL İFADELER

Yunan Hava Kuvvetleri Eğitim Komutanlığı'nda görevli Tümgeneral Georgios Vagenas, burada yaptığı açıklamasında Türkiye'nin ülkesini tehdit ettiğini ima ederek "Bu tesisler, hava kuvvetlerinin yakın zamanda edindiği savaş uçaklarının nesli için savaş filoları hazırlayacak" dedi. "Doğudan komşumuzdan gelen tehditlere karşı ana mekanizma olacak." ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...