Tgrt Haber

TBMM'de Suriye mesaisi

16 Şubat 2016 14:44
TBMM'de Suriye mesaisi

TBMM'de bugün Suriye'de yaşanan son gelişmeler değerlendiriliyor. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM'de milletvekillerine Suriye sınırındaki durumu aktardı.

İşte İsmet Yılmaz'ın konuşmasından satır başları: "Ülkemiz Suriye'de başlayan olayların başından itibaren Suriye halkının yanında olmuştur. Ekim ayında Viyana toplantılarıyla siyasi sürece ivme kazandırdık. Rusya faktörü durumu daha da karışık hale getirdi. Rusya yüzde 80 muhalifleri vurdu.Rusya bugüne kadar 7200 saldırı gerçekleştirmiştir bu saldırıların sadece yüzde 12'si DAEŞ'e karşı yapılmıştır. Bu saldırılar da DAEŞ'in işini saha da kolaylaştırmıştır.Biz Cenevre'de müzakerelerin önünü açmaya çalışırken Rusya yeniden harekete geçti.Rusya'nın gerçekleştirdiği bu saldırılar savaş suçudur.

AZEZ'E SALDIRILAR GÖÇÜ ARTIRIYOR
 
Halep'e giden koridor kapandı, göç başladı. Rusya ve rejim göç tehdidini kullanıyor. YPG, Rusya ve rejim ile eş güdüm halinde. YPG'nin muhaliflerle bağlantısı yok. PYD ve YPG sahada muhaliflerin durumunu bir fırsat olarak bilmektedirler. Biz PYD ve YPG'yi defalarca kez uyardık. YPG'nin Azez'e yaptığı saldırılar ülkemize mülteci akınını artırmaktadır.PYD-YPG'nin faydalarından Rusya ve rejim faydalanmaktadır.

BU ULUSAL GÜVENLİK MESELESİDİR
 
13 Şubat'tan buyan YPG'yi vuruyor. Türkiye kendi güvenliği için her türlü tedbiri alır.Suriye sınırındaki gelişmeler Türkiye için ulusal güvenlik meselesidir. Son gelişmeler hakkında müttefik ülkeleri bilgilendirdik.İnsani durumun daha da kötüleşmesini engellemek ve Suriye'nin gerçek sahibi olan muhaliflerin yanında olduğunu belirtmek zorundayız. Terörün her çeşidini bertaraf edeceğiz."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...