Tgrt Haber

TCG ANADOLU ilk kez görüntülendi! Bayraktar TB3, KIZILELMA ve HÜRKUŞ’u taşıyacak, Mavi Vatan’a adını yazdıracak

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Sabah
17 Eylül 2022 15:27 - Güncelleme : 17 Eylül 2022 17:15
TCG ANADOLU ilk kez görüntülendi! Bayraktar TB3, KIZILELMA ve HÜRKUŞ’u taşıyacak, Mavi Vatan’a adını yazdıracak

Türkiye’nin askeri alandaki en büyük projelerinden olan TCG Anadolu ilk kez görüntülendi. Bayraktar TB3, Kızılelma ve Hürkuş gibi hava araçlarını üzerinde taşıyacak olan ‘Anadolu’ Mavi Vatan’da kritik hamlelere imza atacak. TCG Anadolu'nun testlerini tamamladıktan sonra yıl sonu envantere girmesi bekleniyor.

Yerli ve milli teknoloji hamlesinde peş peşe projeler geliştiren Türkiye​, sadece havada karada değil denizde de gücüne güç katıyor. Donanmaya katılacak olan TCG Anadolu​ gemisi ilk kez görüntülendi.

Türkiye'nin ilk askeri gemisi olan TCG Anadolu, Savunma Sanayii Başkanlığı​ tarafından basına açıldı. TCG Anadolu 6 yıl sonra ilk kez görüntülendi.
En büyük askeri gemi TCG Anadolu ilk kez görüntülendi. Donanmaya katılacak olan TCG Anadolu, Bayraktar TB3, Kızılelma ve Hürkuş'u üzerinde barındıracak. 232 metrelik pist sayesinde SİHA​'lar ve uçaklar havalanarak Mavi Vatan'da operasyonlara katılabilecek.

232 METRE UZUNLUĞUNDA PİST

Geminin üzerinde 232 metre uzunluğunda bir pist bulunuyor. Bu pist 12 derece yukarı doğru eğimle tasarlandı. Ayrıca SİHA'lar için fırlatma özelliği de var.

BARIŞ DÖNEMLERİNDE YÜZER HASTANE

Geminin içinde onlarca ameliyathane ve yoğun bakım da var. TCG Anadolu barış dönemlerinde yüzer hastane olarak da kullanılabilecek.

TCG ANADOLU ilk kez görüntülendi! Bayraktar TB3, KIZILELMA ve HÜRKUŞ’u taşıyacak, Mavi Vatan’a adını yazdıracak

ABD'YE YAKIT İKMALİ YAPMADAN GİDİP GELEBİLECEK

TCG Anadolu askeri gemisinin özellikleri arasında menzil de yer alıyor. Gemi Akdeniz'den yola çıkarak yakıt ikmali yapmadan ABD'ye gidip geri gelebiliyor.
Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, "Proje kapsamında, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de asgari 1 tabur büyüklüğündeki bir kuvveti ana üs desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal ettirebilecek" açıklamasını yaptı.

Demir, yerli ve milli teknolojinin kullanıldığını ifade etti ve sözlerine şunları ekledi:

Gemide yer alacak silah sistemleri, radar ve elektronik harp sistemleri, aviyonik sistemler yerli ve milli sanayii tarafından geliştirildi.
LHD, gerektiğinde Doğal Afet Yardım (DAFYAR) görevleri çerçevesinde de kullanılabilecek. Bünyesinde yer alan tam teşekküllü hastane ve ameliyathane imkânları sayesinde doğal afet yardımı, insani yardım ve mülteci tahliye harekâtları kapsamında tıbbi destek için kullanılabilecek. Mayıs 2019’da denize indirilen gemi, Haziran 2022 itibariyle deniz kabul testlerine başladı ve halen devam ediyor.

TCG ANADOLU ilk kez görüntülendi! Bayraktar TB3, KIZILELMA ve HÜRKUŞ’u taşıyacak, Mavi Vatan’a adını yazdıracak

GERİ SAYIM BAŞLADI

TCG Anadolu gemisi, için geri sayım başladı.  Bu geminin tasarım aşamasında yabancı firmayla iş birliği yapıldı. Artık bu gemileri kendimiz tasarlayacak boyuta geldik.

Bir güç aktarma sistemi olacak. Helikopterler ve hava araçları iniş kalkış yapabilecek. Çeşitli zırhlı araçlar karaya intikal edebilecek. Bu bir güç aktarma sistemi. Afet zamanlarında da çok önemli görevler üstlenecek. Bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Kaynak: TGRT Haber, Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...