Tgrt Haber

Tedbirli olun! Valilikten Marmara Bölgesi'nde 5 kent için sağanak uyarısı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Kasım 2023 14:43 - Güncelleme : 12 Kasım 2023 14:55
Tedbirli olun! Valilikten Marmara Bölgesi'nde 5 kent için sağanak uyarısı

İstanbul Valiliğinden kuvvetli sağanak uyarısı geldi. Marmara Bölgesi’nde İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

İstanbul Valiliği, kentte yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanakbeklendiğini bildirdi. Valiliğin, X sosyal medya hesabından yapılan duyuruda önlem alınması konusunda uyarıda bulunuldu.

“TEDBİRLİ OLUN”

Valilik açıklamasında, şunlar kaydedildi: "Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, yapılan son değerlendirmelerde yarın sabah, ilk saatlerden itibaren bölgemizde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sel​, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Çankırı'da da sağanak etkili oldu.

Öte yandan yağış​ yurt genelinde de yer yer etkili oluyor. Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış kısa süreli etkili oldu. Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, sağanak yağış yerini kısa sürede serin ve bulutlu havaya bıraktı. Yağışa hazırlıksız yakalanan yaya ve sürücüler ise zor anlar yaşadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...