Tgrt Haber

Tekirdağ’da zehir operasyonu: 16 zanlı yakalandı

Editör: Safa Keser / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Kasım 2023 11:47 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 15:58
Tekirdağ’da zehir operasyonu: 16 zanlı yakalandı

Yurt genelinde devam eden uyuşturucuyla mücadele kapsamında adres bu kez Tekirdağ oldu. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda il genelinde 16 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

Emniyet güçleri, yurt genelinde devam eden Narkogüç operasyonları kapsamında zehir tacirlerine nefes aldırmamakta kararlı. Zehir tacirlerine, bu kez Tekirdağ​'da darbe vuruldu. Kentin birçok ilçesinde belirlenen adreslere yapılan baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı

ÇEŞİT ÇEŞİT ZEHİR...

Süleymanpaşa ilçesi Ertuğrul ve Yavuz Mahallelerinde U.C.G., S.E. ve Y.U., Çorlu Şeyhsinan Mahallesi’nde Ş.O., Kapaklı İlçesi’nde İ.K., Çerkezköy İlçesi’nde A.A. isimli şüpheli yapılan operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok miktarda uyuşturucu​ madde ele geçirildi.

Saray İlçesi Ayaspaşa Mahallesi civarında tespit edilen N.Y. isimli şahıs durdurularak üst araması yapıldı. Şahsın üzerinde; darasız ağırlığı 0,45 gram metamfetamin maddesi ve darasız ağırlığı 0,70 gram bonzai maddesi olduğu tespit edilerek muhafaza altına alındı. O.B. ve G.T. isimli şahısların üzerinde yapılan aramalarda; 1 adet hap, 1,48 gram bonzai uyuşturucu ve uyarıcı madde ve 0,29 gram metamfetamin uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

ZANLININ ÜZERİNDEN ÇEK KOÇANI ÇIKTI

Kazım Dirik Turan Mahallesi’nde park halindeki araç içerisinde tespit edilen A.G. ile B.C. isimli şahısların üzeri arandı. 7 tablet ve üzerinde 92 adet sentetik uyuşturucu hap ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen toplam 855 TL ele geçirildi. İlçede devam eden çalışmalar sonucunda bir araç Muratlı İlçesi Muradiye Mahallesi üzerinde durduruldu. Araçta yapılan aramalarda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, toplam 4 bin 970 TL nakit para, 1 ABD doları ve 350 bin TL değerinde çek koçanı bulundu. Gözaltına alınan M.Y. sevk edildiği mahkemece tutuklandı.  

İlçede yapılan operasyonlarda A.A. ve E.A. isimli şüpheli şahısların üzerlerinden folyoya sarılı uyuşturucu madde çıktı. B.U.’nun üst aramasında daralı ağırlığı 3,81 gram olan esrar tespit edildi. Ç.Ö. isimli şahsın üst aramasında ise az miktarda metamfetamin ve 2 adet beyaz renkli sentetik hap bulundu. Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, dün gerçekleştirilen Narkogüç-36 operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada göreve geldiği günden bu yana en hassas olduğu konulardan birinin uyuşturucu kullanımı ve satışı olduğunu vurgulayarak, operasyonların aralıksız süreceğini, zehir tacirlerine hayatı zehreceklerini ifade etmişti. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...