Tgrt Haber

Telefonunun şarjı 100 bin lirasını kurtardı! Dolandırıcıların tuzağını şans eseri atlattı  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Ocak 2023 19:13 - Güncelleme : 10 Ocak 2023 19:56
Telefonunun şarjı 100 bin lirasını kurtardı! Dolandırıcıların tuzağını şans eseri atlattı  

Erzurum'da bir vatandaş, sosyal medyadan bir bankanın adını kullanarak konut kredisi verdiğini iddia eden dolandırıcların tuzağına düşmekten son anda kurtuldu. Kişisel bilgilerini dolandırıcıların sitemine giren Ferhat Tikici, şarjının bitmesiyle şans eseri 100 bin lirasını kurtardı. 

Sosyal medyadan sahte konut kredisi​ reklamı veren dolandırıcıların radarına giren Erzurumlu yurttaşı, bitmek üzere olan şarjı kurtardı. Reklamı gören Ferhat Tikici, hesap bilgileri istendiği sırada telefonun şarjının bitmesiyle 100 bin lirasını kaybetmekten kurtuldu. 

Erzurum​'da meydana gelen olayda, kentte temizlik görevlisi olarak çalışan Ferhat Tikici (45), bir süre önce sosyal medya​ hesabından bir bankanın adı kullanılarak uygun koşullarda konut kredisi verildiği öne sürülen reklama tıkladı.

Faiz oranlarını merak ettiği için kişisel bilgilerini bu ekrana yazan Tikici'yi daha sonra telefonla bankanın müşteri temsilcisi gibi arayan dolandırıcılar, kendisinden mobil ve internet bankacılık gibi hesap bilgilerini istedi. 

Tikici ile görüşme esnasında internet bankacılığından 100 bin lira kredi kullanmaya çalışan dolandırıcılar, bu parayı başka hesaba aktarmak için Tikici'nin telefonuna gelen onay kodunu kendilerine iletmelerini istedi. Bu sırada Tikici'nin şarjı bitince telefon görüşmesi sonlandı.

BANKAYI ARADI 

Şarja taktığı telefonu açınca ısrarla gelen çağrılar ve "telefona cevap verin, kredinizi kullandırdım, 1 işleminiz kaldı, işleminiz yarıda kaldı, size gelen onay kodu ve şifreyi bize bildirin" gibi mesajları gören Ferhat Tikici, durumdan şüphelenince bankanın çağrı merkezini arayıp telefonda görüştüğü kişilerin dolandırıcı​ olduğunu öğrendi.

Telefonunun şarjının bitmesi sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtulan Ferhat Tikici, kredi başvurusunu iptal ederek dolandırıcıların tespit edilmesi için polise başvurdu.

Ferhat Tikici, Facebook'ta tıkladığı "uygun konut kredisi" adresinde, açılan sayfaya bilgilerini yazdığında telefonla arandığını söyledi.

'TAM BİLGİ VERECEKKEN ŞARJIM BİTTİ'

Telefondakilere konut kredisi faizlerini merak ettiğini söylediğini belirten Tikici, "500 bin liraya 120 ay vade ile toplam geri ödemenin 650 bin olduğu söylendi. 'İsterseniz 100 bin lirasını bugün, geri kalanı da sonraki gün kullandırabiliriz' deyip ikna ettiler. Sonra bankamdan telefonuma gelen sesli mesajı ve bilgileri iletmemi istediler, söyledim. Bankadan kredi hayat sigortası gibi mesaj ve bilgiler geldiği için arayanların dolandırıcı olacağını hiç düşünemedim." dedi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...