Tgrt Haber

Termal otelde sahte şeyh skandalı! Genç kızlar hedefinde

15 Şubat 2024 07:57 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 07:58
Termal otelde sahte şeyh skandalı! Genç kızlar hedefinde

Kendisini  Mehdi ilan eden Mustafa Çabuk isimli sahte şeyhin Çanakkale'deki bir termal otelde genç kızları kandırarak yanında tuttuğu ortaya çıktı. Skandalı "Esra Erol’da" programına çıkan bir annenin feryadı ifşa etti. 

Mehdi olduğu iddiasıyla kendisine mürit toplayan Mustafa Çabuk isimli sözde şeyhin, birçok genç kızı kandırarak Çanakkale​'deki bir termal otelde tuttuğu ortayı çıktı. Skandal, ATV’de yayınlanan ve Esra Erol’un sunduğu “Esra Erol’da” programına konuk olan bir annenin feryadı ile duyuldu

BİR ANNENİN FERYADI 

Kızını geri almak için Esra Erol’dan yardım isteyen Fatma Hanım, 7 aydır kızından haber alamadığını, kızının kendisinin yanına gelerek sahte hocadan bahsettiğini ve “‘Anne hadislerdeki mehdi dünyaya inmiş ve Çanakkale’deymiş" dediğini söyledi.  Kızının bir gün "Ben bu kişiyi gidip görmek istiyorum” diyerek evden ayrıldığını ve kendisinden o zamandan beri haber alamadığını belirten acılı kadın sözde hocanın termal otel gibi bir yerde birçok genç kızı yanında tuttuğunu gözyaşlarıyla anlattı.

AKIL HASTANESİNE KAPATILMIŞ

Bunun üzerine Esra Erol​ ve ekibi kısa sürede, Çabuk’un yanına kaçan Mevlüde O.’ya ulaştı. Canlı yayına bağlanan genç kız, kayıp olmadığını belirterek "Allah’ın izniyle onun müridiyim" dedi. Ailesini reddettiğini ifade eden Mevlüde, "Biz burada ilim öğreniyoruz" sözleriyle izleyenleri şaşırttı.

Esra Erol ise bu kişinin daha önce tarihi eser kaçakçılığından tutuklandığını ve ardından Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildiğini söyledi.

Canlı yayına kısa sürede ihbarlar yağan Erol, gerekli kurumların termal otelle ilgili inceleme başlatacaklarını ifade etti.

MÜRİTLERİNİ KIRBAÇLIYOR

Diğer yandan Sahte mehdinin müritlerini kırbaçladığı da ortaya çıktı. Programda Mustafa Doğan Derince isimli bir vatandaş elinde bir sıkıntı olduğunu ve Çabuk'tan aldığı tedaviyle şifa bulduğunu iddia etti.

Ancak sahte şeyh Çabuk'un bir çocuğa değnekle vurduğu görüntüler de programda yayımlandı. Değnekle gencin omzuna vuran sahte mehdiye stüdyodaki konuklar büyük tepki gösterdi.

"SAVAŞ ÇIKARACAĞIZ"

Mustafa Çabuk’un ayrıca bir de savaş planı olduğu ortaya çıktı. Mustafa Çabuk’un müritlerinin, "Biz 1500 kişi olduğumuzda savaş çıkartacağız" şeklinde paylaştığı mesajlar programda yayımlandı. 

 

Kaynak: ATV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...