Tgrt Haber

Termometreler 40 dereceyi gösterdi, vatandaşlar soluğu sahilde aldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Haziran 2024 09:02 - Güncelleme : 04 Haziran 2024 09:12

Hava sıcaklıkları bir anda yükseldi, bazı illerde termometreler 40 dereceyi gösterdi. O illerden biri de Hatay'dı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, kendilerini Akdeniz'in serin sularına bıraktı.

Geçtiğimiz haftalara kadar havanın 30 dereceyi geçmediği birçok bölgede sıcaklıklar kavurmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) sıcak hava​ uyarısı yaptığı illerde termometreler 40 dereceyi gösterdi.

Afrika​ sıcaklarının etkisini hissettirdiği Hatay​'ın Arsuz​ ilçesinde sıcaktan bunalan vatandaşlar, Akdeniz’in serin sularında serinlediler.

Termometreler 40 dereceyi gösterdi, vatandaşlar soluğu sahilde aldı - 1. Resim

HAFTA SONUNA KADAR ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Vatandaşlar, suyun keyfini çıkarırken bir yandan da güneşin altında bronzlaşma imkanı buldular. Hava sıcaklığının hafta sonuna kadar etkisini hissettirmesi bekleniyor.

Termometreler 40 dereceyi gösterdi, vatandaşlar soluğu sahilde aldı - 2. Resim

"SERİNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Sıcaklardan bunalarak 100 kilometre mesafeden Arsuz sahiline gelen 45 yaşındaki Nuri Akar, “Hava ısınınca bizde mecburen denize geldik, serinlemeye çalışıyoruz hava çok güzel. Evcil hayvanım da bunaldı ama yüzmeyi sevmiyor korkuyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...