Tgrt Haber

'Terör olmazsa parlak bir gelecek bekliyor'

25 Eylül 2015 18:01
'Terör olmazsa parlak bir gelecek bekliyor'

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Doğuda terör olmazsa hayvancılıkta parlak bir gelecek beklediğini söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Doğu Anadolu Bölgesi'nin hayvancılıkta önemli potansiyeli bulunduğuna işaret ederek, "Huzur ve güven ortamı sağlanır, terör sona ererse bölgeyi hayvancılıkta parlak bir gelecek bekliyor" ifadelerini kullandı.

Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, toplam koyun sayısının yüzde 46,3'ünün, keçi sayısının yüzde 36,8'inin, sığır sayısının yüzde 28,4'ünün, manda sayısının yüzde 23,2'sinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunduğunu vurguladı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin hayvancılık açısından yeterince verimli kullanılmadığına dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

"Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nin hayvancılıktaki potansiyeli tartışılmayacak kadar büyük. Huzur ve güven ortamı sağlanır, terör sona ererse bölgeyi hayvancılıkta parlak bir gelecek bekliyor. Normal koşullarda, bölgenin hayvancılıktaki üretimi olağanüstü rakamlara ulaşır, ülkemizde kırmızı et sorunu kalmaz.

Terör sadece huzur ve güveni tehdit etmiyor. Terör ekonomik namlu olarak da başta bölge insanımız olmak üzere tüm ülkemize büyük zarar veriyor. Kaynaklarının heba olmasına sebep oluyor. Terörün bu boyutu asla unutulmamalı, tüm vatandaşlarımız terörü sona erdirmek için çabalamalı. Ekonomik gelişme için güvenlik şart."

Yıllık nüfus artışının yaklaşık 1 milyon olduğunu belirten Bayraktar, "Hem et ve et ürünleri hem de süt ve süt ürünlerinde tüketim giderek artacak. Kanatlıda bir sorun görünmüyor. Yumurta ve tavuk eti üretimimiz yeterli.

Türkiye'nin özellikle halen yıllık 1 milyon tonu aşmış kırmızı et üretimini ve 18,5 milyon tona ulaşmış süt üretimini artırması gerekiyor. Bunun yolu da hayvan sayısını artırmaktan ve et ve süt verimi yüksek kültür ırklarına ağırlık vermekten geçiyor" değerlendirmesinde bulundu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...