Tgrt Haber

Terör örgütleriyle iltisaklı 11 kişinin mal varlıkları donduruldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 07:07 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 07:27
Terör örgütleriyle iltisaklı 11 kişinin mal varlıkları donduruldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, terör örgütleriyle iltisaklı 11 kişinin Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulduğunu duyurdu.

Türkiye​, terör örgütleriyle sadece silahla değil ekonomi alanında da mücadelesini sürdürüyor. Bu doğrultuda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından terör örgütleri iltisaklı kişiler hakkında mal varlığı dondurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

TERÖRE FON SAĞLIYORLAR

Alınan karara göre , PKK/KCK​, DEAŞ​, DHKP/C​ ve TKP/ML Konferans terör örgütlerine ve teröristlere fon sağladığı ya da topladığı tespit edilen 11 kişinin Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu.

Söz konusu kararın, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkında Kanunun 7'nci maddesinin 3'üncü fıkrası uyarınca, aynı kanunun 3’üncü ve 4’üncü maddesi gereğince alındığı belirtildi.

İKİ İLDE 6 GÖZALTI 

Öte yandan İzmir ve Kocaeli'de terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında 6 kişi yakalandı. 

Kocaeli'nin Körfez ve Gölcük ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda silahlı terör örgütleri DEAŞ ve PKK bünyesinde faaliyet gösterdikleri belirlenen 2 zanlı yakalandı.

İzmir'de ise mahkeme kararı ile yasaklanan haber sitelerinde silahlı terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları tespit edilen 6 muhabir gözaltına alındı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...