Tgrt Haber

Terör örgütü PKK yandaşları Fransa'da toplanarak öldürülen teröristleri andı

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Eylül 2024 00:56 - Güncelleme : 16 Eylül 2024 00:59
Terör örgütü PKK yandaşları Fransa'da toplanarak öldürülen teröristleri andı

Fransa'da PKK terör örgütü sempatizanları toplanarak gösteri yaptı. Örgüt propagandasında paçavraları da taşıyarak Öcalan'a serbestlik istediler.

PKK​ yandaşları,  Fransa'nın Marsilya​ kentinde toplanarak, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen teröristleri  andılar. Festival adındaki gösterinde toplanan yandaşlar, örgütün paçavralarını taşıyarak, sloganlar atarak Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını istediler.

Fransa​ Dışişleri Bakanlığı, AA muhabirinin, PKK Avrupa Birliği ve Fransa tarafından terör örgütü olarak tanınırken örgüte ait paçavralarla terör propagandasının yapıldığı bu gösteriye neden izin verildiği sorusunu henüz yanıtlamadı.

Türkiye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron​'un 2021'de terör örgütü PKK/PYD/YPG güdümündeki sözde "Suriye Demokratik Konseyi" mensupları ile görüşmesini kınamıştı. 

Terör örgütü PKK yandaşları Fransa'da toplanarak öldürülen teröristleri andı - 1. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe17 Eylül 2024 00:30

Bu haber beni çok üzdü, böyle olaylar olmasını hiç istemem

Sonraki Haber Yükleniyor...