Tgrt Haber

TSK vurdu, sözde lider kadrosu köylere sığındı! Teröristler Mehmetçiğin ‘Pençe’sinden kaçıyor

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
27 Ağustos 2022 07:07 - Güncelleme : 27 Ağustos 2022 07:47
TSK vurdu, sözde lider kadrosu köylere sığındı! Teröristler Mehmetçiğin ‘Pençe’sinden kaçıyor

Terör örgütü elebaşları TSK’nın Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği Pençe operasyonlarıyla ağır darbe yedi. Operasyonlara devam eden kahraman Mehmetçik’ten kaçan sözde lider kadro köylere saklanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri devam eden Pençe operasyonlarıyla terör örgütüne ağır darbe indirildi. Kırmızı ve gri listede aranan teröristler etkisiz hale getirilirken başarılı operasyonlar terör örgütü PKK’da büyük endişeye sebep oldu. Teröristlere ‘gerekirse ölmeleri’ yönünde talimat veren sözde lider kadrosu arkasına bakmadan kaçtı.

ÖRGÜTTE BÜYÜK PANİK

Güvenlik kaynakları tarafından elden edilen bilgiye göre Pençe serisi operasyonlar sonrasında terör örgütü PKK/KCK’nin elebaşlarının da içinde bulunduğu teröristler büyük bir panik içerisine girdiği ifade edildi. Son günlerde teslim olan terörist sayısındaki artış dikkatlerden kaçmazken, 23 Ağustos tarihinde teslim olan S.T. “Örgütte panik var. Lider kadro kaçmaya başladı. Ama bize bulunduğunuz yerleri terk etmeyeceksiniz, ancak oradan ölünüz çıkar talimatı gönderiyorlar” dedi.

SÖZDE LİDER KADRO KAÇMAYA BAŞLADI

Teslim olan diğer terörist A.H. ise ifadesinde, “İcra edilen hava harekatları sonucu, örgüt büyük darbe yiyor. Irak kuzeyinde bulunan lider kadro, hava harekatı bittikten sonra silahlarını bırakıyor ve civardaki köylere kaçıyor. Ama bize ‘sakın bulunduğunuz yerleri bırakmayın’ diyorlar. Bu yüzden, örgütte büyük bir panik havası ve moral çöküntüsü var” diye konuştu. Güvenlik kaynakları, “Birçok masum vatan evladını kandırarak terör örgütüne katan elebaşlarının, şimdi  kendi canlarının derdine düştükleri ve gördükleri tatlı rüyanın kabusa dönüşmeye başladığı görülüyor. Önümüzdeki günlerde örgütten kaçışlar artacak devam edecek” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...