Tgrt Haber

Terör örgütüyle işbirliğini reddetti 4 yıl işkence gördü: PKK bölge halkının düşmanı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Temmuz 2023 12:51 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 15:31
Terör örgütüyle işbirliğini reddetti 4 yıl işkence gördü: PKK bölge halkının düşmanı

Terör örgütü PKK/YPG ile işbirliğini reddeden Tel Abyadlı genç Ahmed Muhammed el-Hasan 4 yıl boyunca sistematik olarak işkence gördü. Ahmed Muhammed el-Hasan, "PKK bölge halkının düşmanıdır." dedi.

Terör örgütü PKK/YPG ile işbirliği yapmayı reddettiği için teröristlerce 4 yıl alıkonularak her gün çeşitli işkencelere maruz kaldığını belirten Tel Abyadlı 25 yaşındaki genç Ahmed Muhammed el-Hasan, PKK/YPG'nin infazlarına da tanıklık etti. 

SÜREKLİ YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Tel Abyadlı 2 çocuk babası Hasan, PKK/YPG'li teröristlerle işbirliği teklifini reddettiği için Mayıs 2019'da alıkonuldu. Hasan, Tel Abyad ilçesinde teröristlere ait bir binada kısa süreliğine tutulduktan sonra Rakka​ ilinin Ayn İsa beldesine nakledilerek burada 4 ay tutuldu.

RAKKA’DA 20 AY ALIKONULDU

Sundukları işbirliği teklifine direnen Tel Abyadlı gence baskı ve işkence uygulayan PKK/YPG, Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla Hasan ve diğer tutukluları Rakka'da yer alan Tabka ilçesine götürdü. Tabka'da 24 ay tutulan Hasan buradan Rakka'daki merkez hapishanesine sevk edilerek orada da 20 ay alıkonuldu.

İNFAZLARA TANIKLIK ETTİ

4 yıl boyunca türlü işkencelere maruz kalan Hasan, mayısta serbest kaldı. Hasan, terör örgütü PKK/YPG'nin hapishanelerinde alıkonulduğu sürede Tel Abyad'da yaşayan babasını kaybetti. Tel Abyadlı genç, bu sürede terör örgütü PKK/YPG'nin işlediği insan hakları ihlallerine, hapishanelerdeki kötü sağlık ve yaşam şartlarına ve yapılan infazlara da tanıklık etti.

Tel Abyadlı 2 çocuk babası Hasan, PKK/YPG'li teröristlerle işbirliği teklifini reddettiği için Mayıs 2019'da alıkonuldu.

“PKK BÖLGE HALKININ DÜŞMANI”

Ahmed Muhammed el-Hasan, "Teröristler kendilerinin demokrasi yanlısı olduğunu söylüyor ancak yalan söylüyorlar. PKK bölge halkının düşmanıdır." dedi. Ekim 2019'da terörden temizlenen Durubiyye köyüne yakın zaman önce dönen Hasan, halihazırda hayvan besiciliği ve tarımla uğraşarak kavuştuğu ailesinin geçimini sağlıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...