Tgrt Haber

Terör propagandası yapmıştı, Tahir Elçi şimdi yandı

06 Kasım 2015 05:06
Terör propagandası yapmıştı, Tahir Elçi şimdi yandı

CDoğan'ın kanalı CNN Türk'te terör propagandası yapan Tahir Elçi hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili İdris Kurt, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçihakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle iddianame hazırladı. iddianamede, PKK'nın, eylemleri şiddet içerdiği için terör örgütü olarak tanımlanması gerektiği belirtilerek, ''Hakların elde edilmesi için mutlaka hukuki ve meşru bir yol vardır. Dolayısıyla şiddete başvurmak hiçbir şekilde meşru değildir" denildi.

BİR HUKUKÇU OLARAK NEYİN SUÇ OLDUĞUNU BİLMESİ GEREKİR

Şüpheli Elçi'nin hukukçu olduğu aktarılan iddianamede, "Bir hukukçu olarak, neyin suç olup olmadığını bilmesi gerekir. Bulunduğu toplumsal kurum itibarıyla sarf edeceği sözlerin toplumdaki etkisini hesaplaması gerekiyor" ifadesi kullanıldı.

7,5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

İddianamede, şüpheli Elçi'nin ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. İddianame, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianameyi inceleyen mahkeme, bugün kabul edilmesine karar verdi. Elçi, terör suçlarına bakan Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...