Tgrt Haber

Teröre karşı bir olduk

09 Eylül 2015 07:05
Teröre karşı bir olduk

PKK terörüne tepki çığ gibi büyüyor. Yurdun dört bir yanında toplanan binlerce kişi PKK aleyhine sloganlar atıp şehitler için dua etti.

PKK terörüne tepki çığ gibi büyüyor. Önceki gece ve dün Edirne'den Van'a, Mersin'den Sinop'a, İzmir'den Ardahan'a yurdun dört bir yanında on binlerce kişi teröre tepki yürüyüşü düzenledi. İl il ilçe ilçe herkes teröre lanet okudu. Adıyaman'da binlerce araç 20 kilometrelik konvoy oluşturarak terörü lanetledi. Grubun HDP il birnasının bulunduğu caddeye geçişine izin verilmedi. Karabük'ün Safranbolu ilçesinde de 400 araç konvoy oluşturdu. Bodrum'da ünlü eğlence mekânları kapılarını turistlere kapatarak kulüp önlerine pankartlar açtı. 3 gün boyunca yas ilan edilen kentte günübirlik tur tekneleri de tura çıkmadı. Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle düzenlenen " Kurtuluş Yürüyüşü" teröre tepki yürüyüşüne dönüştü. Tekirdağ'da 5 bin kişi, yürüyüş yaparak terörü protesto etti. Yozgat'ın Sorgun ilçesinde vatandaşlar şehitler için dua etti. Kahramanmaraş'taki yürüyüşe, şehit eşi Zeynep Fedakar kucağında çocuğuyla katıldı. Antalya'nın Alanya ilçesinde Atatürk Anıtı önünde toplanan bin 500 kişi, yürüyüş yaptıktan sonra, şehit Polis Amiri İbrahim Halil Aksoy'un eşi Aysun Aksoy'un evine giderek başsağlığı diledi. Erzurum'da yerel yayın yapan Kanal 25 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Naci Ergen'in sunduğu programa katılanlar, saldırıyı ağızlarını siyah bantla kapatarak protesto etti. Kırklareli'nde 300 kişilik kalabalık, Atatürk anıtında oturma eylemi yaptı.

 PROVOKASYONA DİKKAT!
Terör olaylarını protesto etmek için Türkiye genelinde düzenlenen birçok eylem olaysız biterken bazı illerde istenmeyen olaylar yaşandı. Ankara'da HDP Genel Merkezi, bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Polisin müdahalesiyle eylemci grup dağıldı. Mersin'de yaklaşık 5 bin kişilik ülkücü grup HDP İl Başkanlığı'na saldırdı. HDP binasına atılan taşlar nedeniyle 5 polis yaralandı. Mersin'in Erdemli ilçesinde 2 bin kişilik grup Kürtler'in yoğun olduğu Kargıpınar Mahallesi'nde HDP temsilciliğini ateşe verip ev ve işyerlerine saldırdı. İlçede önceki akşam düzenlenen eylemlerde pompalı tüfekle vurulan Bahadırhan Okçu (18) ise tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Alanya'da HDP binasını ve bir işyeri göstericiler tarafından ateşe verildi. Kırşehir'de toplanan yaklaşık 10 bin kişi HDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu binayı ateşe verdi. Muğla Seydikemer'de PKK'lıların giydiği kıyafetle çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşan Şanlıurfalı İbrahim Ç. linç edilmek istendi. Kalabalık grubun Atatürk büstünü öptürttüğü İbrahim Ç.'yi linç edilmekten jandarma kurtardı. İzmir Bergama'da, Kürtlerin yaşadığı mahallelere yürümek isteyen gruba polis engel oldu.

SABAH BİNASINA SALDIRI
İstanbul'da "Teröre Lanet" yürüyüşü düzenleyen bir grup Balmumcu'daki Sabah Gazetesi - ATV binasına saldırdı. Onlarca kişi hükümet aleyhine slogan atarak Sabah - ATV binasını taşlarken, binanın içine girmeye de çalıştı. Polisin güçlükle engellediği grup binanın önünde bir süre daha durup camlara taş ve su şişesi attı. Binaya atılan cisimler arasında bir adet bıçak da bulundu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini çarpıtan Hürriyet Gazetesi'nin İstanbul ve Ankara binaları önünde de protesto gösterileri düzenledi.

BAŞBAKAN'DAN ÖZEL TALİMAT
Başbakan Ahmet Davutoğlu yurt genelinde yaşanan olaylar hakkında İçişleri Bakanı Selami Altınok ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i arayarak bilgi aldı. Davutoğlu, Bakan Altınok ve Vali Şahin'e kamu düzeninin korunması ve basın kuruluşlarına dönük olarak gerekli tedbirlerin derhal alınması talimatını verdi. Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada da halka seslenerek, "Kimse kendisini kanunun yerine koymamalıdır. Tüm vatandaşlarımı sükunete, kucaklaşmaya davet ediyorum" dedi.

MANAVGAT'TA ARBEDE: 2 ÜLKÜCÜ ÖLDÜRÜLDÜ
Antalya'nın Manavgat ilçesinde sosyal medya üzerinden tartışan ülkücü grup ile PKK yandaşları, Çolaklı Turizm Merkezi'nde biraraya gelerek kavgaya tutuştu. Dün akşam saat 21.00 sıralarında meydana gelen olayda PKK yandaşı olduğu ileri sürülen Mehmet Pırıltı, Ahmet Demir ve Mehmet Acar adındaki ülkücüleri bıçakladı. Sırtından yaralanan Ahmet Demir ile göğsünden yaralanan Mehmet Acar, kaldırıldıkları hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


FUTBOLCULAR DA YÜRÜDÜ
Giresun'da PKK lideri Öcalan'ın posteri yakıldı. Memur-Sen ise dün Sakarya, Zonguldak, Düzce, Elazığ, Yalova, Eskişehir, Balıkesir, Hatay, Konya, Karaman, Aksaray, Afyonkarahisar, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Mersin ve Bursa'da kitlesel eylemler düzenledi. Kütahya'da aralarında Kütahyasporlu futbolcuların da bulunduğu bin kişi yürüyüş yaptı. Tavşanlı ilçesinde ise 4 bin kişi Türk bayrağına sarılı temsili şehit tabutu taşıyarak gıyabi cenaze namazı kıldı. Aydın merkez ve Nazilli ilçesinde, Muğla'nın Fethiye ilçesi ile Uşak'ta motosiklet sürücüleri konvoy yaptı. Bolu'da, aralarında Kürt kökenlilerin de olduğu 500 kişi terörü lanetledi. Samsun'da bir grup kadın Askerlik Şubesi'ne giderek, askere alınmak için başvurdu. Kapadokya'da balonlar, Kayseri'de ise yamaç paraşütleri şehitler için havalandı.

ŞEHİTLER İÇİN ORTAK EYLEM
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın "Şehide Saygı Teröre Lanet" yürüyüşü çağrısının ardından, Türkiye genelinde şehit asker ve polisler için yürüyüş düzenlendi. İstanbul Mecidiyeköy'de de saat 19:00'da toplanan binlerce vatandaş, Balmumcu üzerinden Beşiktaş Meydanı'na kadar yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen grup, " Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Kandil basılsın Apo asılsın" sloganları attı. Polisin müdahale etmediği gruba otomobiller de korna çalarak destek verdi. Kadıköy HDP İlçe Örgütü binası önünde toplanan HDP'li bir grup ise basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis ortamın gergin olması gerekçesiyle gruba izin vermedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...