Tgrt Haber

Kayseri’deki saldırının faili PKK’lı Tekiner 'oto hırsızıyım' dedi, Mahkeme başkanı tepki gösterdi

04 Mart 2022 18:16 - Güncelleme : 04 Mart 2022 19:12
Kayseri’deki saldırının faili PKK’lı Tekiner 'oto hırsızıyım' dedi, Mahkeme başkanı tepki gösterdi

Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik terör saldırısı düzenleyen terörist Ferhat Tekiner hakim karşısına çıktı. PKK’lı terörist Ferhat Tekiner savunmasında suçlamaları reddetti. Terörle bağlantısının olmadığını, sadece oto hırsızı olduğunu öne süren Tekiner’e mahkeme başkanı, “Irak’ın kuzeyine turistik gezi amacıyla mı gittin” diyerek tepki gösterdi.

Kayseri’de 17 Aralık 2016 tarihinde çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne terör örgütü PKK tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda 15 asker şehit olurken 54 asker ise gazi oldu. Patlamanın ardından yürütülen soruşturma çerçevesinde saldırının faili olan ‘Fırat Botan' kod adlı PKK'lı terörist Ferhat Tekiner, MİT ve emniyetin ortak operasyonuyla Irak'ta yakalanarak Kayseri'ye getirildi.

TERÖRİST TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Terörist Ferhat Tekiner ve 4 sanık hakim karşısında çıktı. Duruşmada tahliyeye yönelik savunma yapan sanık Ferhat Tekiner, ”Ben geçmişimde de terör ile alakalı hiçbir eylemde bulunmadım. Benden arabayı zorla aldılar ben böyle bir şey olacağını düşünmedim. Bunların terörist olduğunu bilsem kesinlikle yardımcı olmazdım. Ben Kuzey Irak’a çalışmak için gittim. Ben sadece oto hırsızıyım. Beni hamile eşim ile tehdit ettiler. Sınırı geçince de tutukladılar. Bana arabayı çalıp, teslim etmem için işkence ettiler. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Bu sözler üzerine mahkeme başkanı “Irak’ın kuzeyine turistik gezi amacıyla mı gittin” diyerek tepki gösterdi.

AVUKATLARDAN TEPKİ ÇEKEN SAVUNMA

Sanık Tekiner’in ifadesinin ardından savunmada bulunan avukatın sözleri ise duruşmada tepki çekti. Duruşmada savunma yapan Ferhat Tekiner’in avukatı, “Ferhat basit bir oto hırsızıdır. Zorla araç çaldırmışlar. Ferhat örgüt üyesi değildir. Ferhat bu dosyanın son şehididir. Onu kurtaralım. Bu aşamada tahliyesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Savunma sonrasında mahkeme başkanı ve şehit aileleri ve gaziler büyük tepki gösterdi.

Kayseri’deki saldırının faili PKK’lı Tekiner 'oto hırsızıyım' dedi, Mahkeme başkanı tepki gösterdi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...