Tgrt Haber

Teröristlere silah ve mühimmat yollayan 3 kişi tutuklandı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Kasım 2023 09:18 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 09:25

Adıyaman ve Hatay’da gerçekleştirilen PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü’ne yönelik büyük bir operasyon gerçekleşti. Jandarmanın yaptığı operasyonlarda örgüt mensuplarına silah ve mühimmat temin eden 3 kişi tutuklandı.

Türk güvenlik güçleri yurt içinde ve yurt dışında teröre ekonomik ve mühimmat desteği veren gruplara karşı harekete geçti. Adıyaman​ Cumhuriyet Başsavcılığının PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü’ne yönelik yürüttüğü soruşturmalar çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Adıyaman ve Hatay’da operasyon düzenledi.

Önceki gün gerçekleştirilen operasyonda Adıyaman-Çelikhan Karayolu üzerinde bulunan Aziz Dede Türbesi’nde (Apaziz) gönüllü görevlisi oldukları öğrenilen K.K., A.T. ile Hatay’da bulunan S.K. isimli şahıslar evlerinde gözaltına alındı.

Teröristlere silah ve mühimmat yollayan 3 kişi tutuklandı

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

2015 yılında Adıyaman kırsalında örgüt mensuplarına silah ve mühimmat temininde bulundukları belirlenen şahıslar ‘terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığında yapılan sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edildi. Şahısların Cumhuriyet Savcılığındaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şahıslar çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...