Tgrt Haber

TGRT Haber tepkilerin odağındaki barınakta! Konya Belediye Başkanı yaşanılanları anlattı: İki caninin yaptığı Konya’ya mâl edilemez

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
03 Aralık 2022 16:32 - Güncelleme : 03 Aralık 2022 17:17

Konya’da yaşanan köpek vahşetinin ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Olaya karıştığı tespit edilen 2 kişi hala tutuklu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, köpek katliamının yaşandığı barınakta tüm süreci TGRT Haber’e anlattı. Olay hakkında hemen suç duyurusunda bulunduklarını belirten Altay “Bu olay Konya’ya mal edilemez, siyasi linç haline dönüştürüldü” dedi. 

Konya'da Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde köpeğin başına kürekle vurulması olayının görüntüleri Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı. Konya Büyükşehir Belediyesi​, barınakta yaşanan olaya karışanlarla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunun ardından 2 kişi tutuklanırken diğer personeller ise görevden alınmıştı. Türkiye’yi ayağa kaldıran görüntülerin yaşandığı barınağa TGRT Haber​ muhabiri Engin Yağcı girdi. Barınakta Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, olayın ortaya çıktığı andan itibaren yaşananları TGRT Haber’e anlattı. 

"DUYAR DUYMAZ BİZZAT İLGİLENDİM" 

Uğur İbrahim Altay, olayla ilgili şunları söyledi: “Olayı ilk duyduğumuz andan itibaren gerekli işlemlerin yapılması ile ilgili bizzat takipçisi olarak görevlilerin açığa alınması, canilerle ilgili suç duyurusunda bulunulması ve adli süreçlerin takibini bizzat gerçekleştirdim. Şu anda iki kişi tutuklu. Yasaların el verdiği ölçüde en ağır cezayı almaları için süreci takip ediyoruz.”

"OLAY SİYASİ LİNCE DÖNÜŞTÜ"

Yaşananları tüm şehre mal etmenin yanlış olduğunu vurgulayan Altay, olayın siyasi linç için kullanıldığını iddia ederek “İki caninin yaptığı işi tüm şehre, tüm bu emeğe mal etmek kesinlikle doğru değil. Bunu provoke etmeye çalışan gruplar var. Bunu siyasi linç için araç etmeye çalışan gruplar var” dedi. 

 YILDA BİN 820 HAYVANA MÜDAHALE 

1 milyon metre karelik hayvan rehabilitasyon merkezi, yaklaşık 5 bin kedi ve köpeğe ev sahipliği yapıyor. Merkezde, tüm kedi ve köpeklerin bakım ve tedavilerinin yapıldığı bir hastane ile şehirdeki kazalarda yaralanan hayvanlar için 5 ambulans bulunuyor. Rehabilitasyon merkezinde hayvanların tüm ihtiyaçlarının düşünüldüğünün altını çizen Altay, “5 tane hayvan ambulansımız, şehirde olan trafik kazalarına müdahale ediyor. Bu 5 ambulansımız bu yıl içinde bin 820 hayvana müdahale etti” ifadelerini kullandı. 

"PERSONELE EĞİTİM VERİYORUZ"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Altay, şimdi ilk hedeflerinin barınakta görevli personeli eğitmek olduğunu söyledi. Altay, konuşmasına şöyle devam etti: “Üzücü olan şey bu işleri yaparken bazı işleri eksik bırakmışız. Özellikle personelimizin eğitilmesi, kontrol edilmesi konusunda üzerimize düşen eksiklikleri bir an önce gidermeyi arzu ediyoruz.”

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...