Tgrt Haber

The Economist'in 'Erdoğan' kapağına AK Parti’den sert tepki

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
04 May 2023 20:29 - Güncelleme : 04 May 2023 20:46
The Economist'in 'Erdoğan' kapağına AK Parti’den sert tepki

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medyadan, The Economist'in 'Erdoğan' kapağına çok sert tepki gösterdi. Ömer Çelik paylaşımında, "Batılı dergiler ve gazeteler yine Türkiye’deki siyasi süreçleri etkilemek için seferber olmuş. Yine akıbete uğrayacaklar'' dedi.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala İngiltere'nin The Economist​ dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı. "2023'ün en önemli seçimleri" manşetiyle yayınlanan derginin kapağında Türkiye​ bayrağı ve üzerinde "Erdoğan gitmeli", "Demokrasiyi kurtarın" ve "Oy verin" yazan çıkartmalar tepki çekti.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, The Economist'in 'Erdoğan' kapağına çok sert tepki gösterdi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN SERT TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda The Economist'in kapağına tepki gösterdi. Çelik, "Batılı dergiler ve gazeteler yine Türkiye’deki siyasi süreçleri etkilemek için seferber olmuş. Cumhurbaşkanımıza karşı yorumlar döşenmişler. Halbuki ders almış olmaları lazımdı. Şimdiye kadar hiçbir konuda etkileri olmadığı defalarca görüldü. Yine aynı akıbetle karşılaşacaklar" dedi.

The Economist'in 'Erdoğan' kapağına AK Parti’den sert tepki

KILIÇDAROĞLU​'NA AÇIK DESTEK

Economist'in Kılıçdaroğlu'na 'açık destek' verdiği duyurulan yazıda ise şu ifadeler kullanılmıştı:

"Kılıçdaroğlu biraz sıkıcı olabilir ama inatçı bir mutabakat yaratıcısı ve alçakgönüllü; rakibinin tam tersi. Kazanırsa Türkiye ile Avrupa'da gerçek demokrasi için küresel mücadele adına çok büyük bir an olur. Erdoğan​, göreve geldiği ilk yıllarda bir takım iyi adımlar attı ancak sürekli olarak gücün elinde toplanması, muhakemesini ve ahlaki anlayışını gölgeledi. Kemal Kılıçdaroğlu'nu Türkiye'nin bir sonraki cumhurbaşkanı olarak sıcak bir şekilde destekliyoruz."

The Economist'in 'Erdoğan' kapağına AK Parti’den sert tepki

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Serdar 4 Mayıs 2023 21:07

Ne Büyüksün Sn.Cumhur başkanım.Buradan beri İngiltereyi yani Dünyanın şeytan ülkesini sallıyorsun

Sonraki Haber Yükleniyor...