Tgrt Haber

Son dakika! Thodex'in kurucusu Fatih Özer tutuklandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Nisan 2023 19:30 - Güncelleme : 23 Nisan 2023 20:24
Son dakika! Thodex'in kurucusu Fatih Özer tutuklandı

Son dakika haberi: Arnavutluk Adalet Bakanlığınca Türkiye'ye iade edilen ve hakkında 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası istenen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kırmızı bültenle aranan Thodex​'in kurucusu Faruk Fatih Özer, 30 Ağustos 2022'de Arnavutluk​'ta yakalanmış geçtğimiz günlerde ise Türkiye​'ye getirilmişti. Türkiye'de çok sayıda kişiyi toplam 253 milyon dolar dolandırmakla suçlanan Özer'in emniyetteki ifadesi alındık sonra mahkemeye sevk edildi. 

"BEN DOLANDIRICI DEĞİLİM, KİMSEYİ DOLANDIRMADIM"

Özer'in Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinde 'Ben dolandırıcı değilim, kimseyi dolandırmadım. Susma hakkımı kullanıyorum. İfademi mahkemede vereceğim." dediği öğrenildi. Hakkında 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası istenen Faruk Fatih Özer emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayına getirildi.

TUTUKLANDI

Adliyede savcılığa çıkarılan Özer, "örgüt kurmak ve yönetmek", "nitelikli dolandırıcılık​" ve "mal varlığı değerlerinin aklanması" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Faruk Fatih Özer çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak Maltepe ceza infaz kurumuna gönderildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...