Tgrt Haber

THY'de yetkili isim duyurdu: Kokpitte namaz kılmak isteyen pilotlar için yeni düzenleme

10 Temmuz 2023 09:00 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 09:05
THY'de yetkili isim duyurdu: Kokpitte namaz kılmak isteyen pilotlar için yeni düzenleme

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, THY'de kokpitte namaz kılmak isteyen pilotlar için bir düzenleme getirileceğini açıkladı.

THY​ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'a LinkedIn'de bir kullanıcı "Başörtüsü ve sakal​ özgürlüğü istiyoruz. Cumhurbaşkanımız da kamuda sakal serbestliği getirdi. Sizin de bu konuda talimat vermenizi bekliyoruz. THY'de tek söz sahibi sizken neden bu konu geciktiriliyor?" diye sordu.

Bolat da söz konusu kullanıcıya verdiği yanıtta şunları ifade etti:
"Tek söz sahibi' diyerek İcra Komitesinde çalıştığım 4 arkadaşıma, Yönetim Kurulunda çalıştığım 8 arkadaşıma haksızlık ediyorsun. Başörtüsü konusunda 2005 yılında Beyoğlu'nda kızlarına üniversite sınavına girebilmek için peruk aramak zorunda kalan bana lütfen ayar verme. Saka onun yanında daha tali bir mesele. Önce kokpitte ve kabinde namaz görevini ifa etmek isteyenlerle ilgili kural geliyor. Hatırlattığın için teşekkürler. "

THY'de yetkili isim duyurdu: Kokpitte namaz kılmak isteyen pilotlar için yeni düzenleme

ÇALIŞANLARA ZAM​ MÜJDESİ

THY çalışanlarının maaş zammı da temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 20,77 olarak açıklandı.THY çalışanlarına haziran enflasyon farkına bir puan eklenerek yapılacak zam oranı yansıtılacak. 

AĞUSTOS VE EKİM AYLARINDA İKRAMİYE VERİLECEK

Ayrıca çalışanlara refah payı olarak ağustos ve ekim aylarında ikramiye verileceği belirtildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...