Tgrt Haber

THY, İsrail seferlerini durdurma kararı aldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
10 Ekim 2023 20:20 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 20:36
THY, İsrail seferlerini durdurma kararı aldı

Türk Hava Yolları, İsrail ve Filistin'de yaşanan savaş nedeniyle yeni bir karar aldı. THY, İsrail seferlerine ara verdiğini duyurdu.

Hamas​'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları​, 3 gün önce sabah saatlerinde İsrail'e Aksa Tufanı operasyonunu başlattı. Gazze​'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, İsrail saldırılara Demir Kılıç operasyonuyla cevap verdi. Bölgedeki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken İsrail, Gazze'de sivillerin de bulunduğu birçok noktayı bombardıman yağmuruna tutuyor.

İsrail'in verdiği karşılık sonrası hayatını kaybeden Filistinli sayısı 800'ü ulaştı. Bununla birlikte, İsrail Gazze'deki 2 mülteci kampını da hedef aldı. Gazze'de tam abluka ilan edildi. İsrail, Gazze'ye su ve elektrik akışını kesti. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ise 7 Ekim'den bu yana 137 binden fazla Filistinlinin Gazze Şeridi'ndeki okullarına sığındığını açıkladı.

"İKİNCİ BİR BİLDİRİME KADAR DURDURULMUŞTUR"

Bölgede çatışmalar her geçen saat şiddetini arttırırken Türk Hava Yolları'ndan (THY) yeni karar geldi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail'e seferlerin durdurulduğunu açıkladı.

Üstün paylaşımında, "İsrail'de yaşanan mevcut durum sebebiyle seferlerimize ikinci bir bildirime kadar ara verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...