Tgrt Haber

THY'den Gani Müjde'nin iddialarına cevap

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
02 Eylül 2024 17:22 - Güncelleme : 02 Eylül 2024 17:36
THY'den Gani Müjde'nin iddialarına cevap

Senarist Gani Müjde, THY uçağıyla New York'a gitmek isteyen kızının büyük sıkıntılar yaşadığına dair bir paylaşım yapmıştı. Sosyal medyada gündem olan olay sonrası THY'den bir açıklama geldi.

Senarist Gani Müjde, kızının Türk Hava Yolları​ (THY) aracılığıyla New York​ uçuşuna dair sosyal medyada bir paylaşım yapmıştı. Uçağın kapasitesinden fazla bilet satıldığını iddia eden Müjde, kızının 28’inde yapması gereken uçuşu 30’unda yapabildiğini belirtmişti.

THY​'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, isim vermeden Gani Müjde'nin iddialarına cevap verdi. Üstün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"KENDİ RIZASI İLE KABUL ETMEMİŞTİR"

"Son birkaç gündür bazı yayın organlarında yer verilen ve bir yolcumuzun New York uçuşu ile ilgili gerçeği yansıtmayan bir takım iddialara yönelik açıklama getirmek isteriz. İlgili ekiplerimizin gerçekleştirdiği incelemeler sonrası yolcumuzun 28 Ağustos 2024 tarihine bilet satın aldığı uçuşta check-in öncesinde 13 koltuğun overbooked (standartlar içinde) olduğu görülmekte olup, stand by beklenip, yer açıldığında yolcumuza uçması teklif edilmiş ancak kendi rızası ile kabul etmemiştir. 

Bunun üzerine yetkililerimiz ücretsiz bilet değişikliği sağlayıp, 2 gün sonraki 30 Ağustos uçuşuna yolcumuzun uçuş​ kaydını gerçekleştirmişlerdir. Söz konusu uçuş esnasında okyanus üzerindeyken uçağımızda meydana gelen teknik arıza nedeniyle kokpit ekibimiz, Keflavik (İzlanda)’e mecburi iniş gerçekleştirmiştir.


"9 FARKLI OTELDE REZARVASYON YAPILDI"

Uçuş ağımızda yer almayan bu istasyonda herhangi bir yerleşik ekibimiz bulunmadığı hâlde, yolcularımızın buradaki mağduriyetini mümkün mertebe minimize etmek adına yetkili ekiplerimiz, Keflavik havalimanındaki yetkili handling firmasıyla hızlıca irtibata geçmişlerdir. Halihazırda yüksek turizm sezonu görülen bölgede yetkililerimiz koordinasyonunda ilgili handling firmasınca, 9 farklı otelde hızlıca rezervasyon gerçekleştirilip, 349 yolcunun + kabin ve kokpit ekiplerinin transferlerle bu otellere yerleştirilmeleri sağlanmıştır.


"ÖZEL İZİN ALINARAK KONAKLAMALARI SAĞLANMIŞTIR"

Yoğun sezon nedeniyle uzak- yakın tüm alternatif konaklama tesislerinin değerlendirildiği çerçevede ve Schengen vizesi bulunmayan yolcularımızın ülkeye girişlerinin yasak olmasına rağmen bu acil durum nedeniyle özel izin alınarak konaklamaları sağlanmıştır. Yolcumuzun, arkadaşları ile aynı otelde konaklama hususunda ısrarcı olması üzerine, sürece destek sağlayan handling firması yetkilisince söz konusu oteldeki kapasite aşımı nedeniyle bunun mümkün olamayacağı, ancak bir arkadaşı ile aynı odayı paylaşması kaydıyla bunun mümkün olabileceği yolcumuza bildirilmiştir. Bu alternatifi kabul etmeyen yolcumuz farklı bir otele yerleştirilmiş ve uçuştaki diğer yolcularımızla birlikte ertesi güne planlanan ikame uçuşumuz ile varış noktası New York’a ulaştırılmışlardır"

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...