Tgrt Haber

TIR şoföründen insanlık dersi

13 May 2014 16:41
TIR şoföründen insanlık dersi

Şanlıurfa'da bir TIR şoförü aracının kasasına yuva yapan güvercinler için 19 gündür çalışmıyor.

Şanlıurfa'da şehirlerarası nakliye işi yaparak geçimini sağlayan  Şaban Türkoğlu herkese insanlık dersi verdi.  Şırnak Mahallesi’ndeki evinin önüne park ettiği TIR’ın kasasına 19 gün önce bir güvercin yuva yaparak yumurta bıraktı. Tekrar işe çıkmak için aracının yanına gelen  Türkoğlu, güvercini ve yuvasını görünce şaşkınlık geçirdi  ve TIR’ı çalıştırmayarak işe çıkmadı. Tam 19 gündür  Türkoğlu’nun işe çıkmamasına neden olan güvercin yumurtaları, bu sabah kırıldı ve iki yavru çıktı. Her gün kontrol ettiği yumurtalardan bu sabah yavru çıktığını görünce sevindiğini söyleyen 42 yaşındaki 10 çocuk babası Türkoğlu, şunları söyledi:
"Yaklaşık bir ay önce iş dönüşü eve geldim. Tekrar aracıma geldiğimde güvercinin yuva yaptığını gördüm. Günlerdir işe çıkmıyorum. Her gün yavruların çıkmasını bekliyordum. Bu sabah geldiğimde iki yavrunun yumurtadan çıktığını gördüm. Şimdi yavrular biraz büyüyünce kendime ait evin bahçesinde yuva yapacağım. Bu aracı kredikullanarak aldım. İki yıldır taksit ödüyorum, 2 yıl daha taksit ödeyeceğim. Aylık kaybım 5- 6 bin lira ama olsun. O da canlıdır. Onun da yaşama hakkı var. Ben işe gitseydim bu yavrular dünyaya gelmeyecekti. Ben onların yaşam hakkını ellerinden almış olurdum. Benim için bu daha hayırlıdır. Hayvanları sevmeyen insanları da sevmez."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...