Tgrt Haber

Togg'a bir renk daha! Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketini unutmadı: 'Bu durum bizi üzer' deyip istedi!

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
29 Ekim 2022 22:52 - Güncelleme : 29 Ekim 2022 23:55
Togg'a bir renk daha! Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketini unutmadı: 'Bu durum bizi üzer' deyip istedi!

Türkiye'nin Otomobili Togg'un açılış töreni sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otomobillerin renk serilerine yeşil rengin de eklenmesini istedi. Memleketini unutmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karadeniz denildiğinde aklına yeşil gelir. Yeşilin olmadığı böyle bir durum bizi üzer." dedi.

Togg​'un Bursa'nın Gemlik​ ilçesinde fabrikasısı Cumhurbaşlanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. İlk üretilecek otomobiller test edilip sertifikasyonlarını aldıktan sonra 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda satışa çıkacak. Erdoğan, törenin ardından yerli otomobilde bulduğu eksikliği söyledi. Memleketi Karadeniz'i de unutmayan Erdoğan, "Karadeniz denildiğinde aklına yeşil​ gelir. Yeşilin olmadığı böyle bir durum bizi üzer." dedi.

ERDOĞAN İSTEDİ, YENİ RENK EKLENDİ

Tören sonrasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "Cumhurbaşkanımız bir eksik buldu. 'Yeşil renk yok' dedi Kırmızı ve beyazın yanına bir de yeşil ekleyelim sayın Cumhurbaşkanım" açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN: BU DURUM BİZİ ÜZER

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ise "Karadenizlilere yanlış yapıyorsun. Karadeniz denildiğinde aklına yeşil gelir. Yeşilin olmadığı böyle bir durum bizi üzer. Tamam mı Gürcan" ifadelerini kullandı.

TOGG RENKLERİ

Türkiye​'nin akıllı otomobili Togg, "Anadolu", "Gemlik", "Oltu", "Kula", "Kapadokya" ve "Pamukkale" isimlerini taşıyan "Türkiye’nin Renkleri" ile yollarda olacak.

Togg'a bir renk daha! Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketini unutmadı: 'Bu durum bizi üzer' deyip istedi!

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Raşit şakayık30 Ekim 2022 06:44

Be n fakir bir vatandaşım yani değeri 1tirilyondan fazla olan bir aracı nasıl alayım önce fakire hizmet diyecem daha kendi elektirikli bisikletimiz bile yok

Leyla 30 Ekim 2022 00:00

Sayın Cumhurbaşkanım Rabbim ömrünüzü sağlığınız iyi olmanız için canı gönülden dilerim ???? ???? ???? Başarılar dileriz vatanımıza milletimize hayırlı olsun cumhuriyet bayramınız kutlu olsun ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Sonraki Haber Yükleniyor...