Tgrt Haber

Hatay'daki enkazdan kahreden haber! Tolga öğretmen ve oğlu hayatını kaybetti

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Şubat 2023 20:15 - Güncelleme : 12 Şubat 2023 20:32
Hatay'daki enkazdan kahreden haber! Tolga öğretmen ve oğlu hayatını kaybetti

Kahramanmaraş'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin derinden hissedildiği Hatay'da enkaz altında kalan Kartay ailesinden acı haber geldi. Öğretmen çiftten Makbule Kartay 142 saat sonra sağ kurtarılırken, eşi Tolga Kartay ve 6 aylık oğlunun cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş depreminin ağır kayıplara yol açtığı Hatay​'ın Antakya ilçesine bağlı Ekinci Mahallesi'nde çöken Elit Apartmanı'nın enkazında kalanlar arasında Tolga Kartay, eşi Makbule Kartay ve 6 aylık oğulları Mete Kartay da vardı. Yakınlarının depremden sonra ulaşamadığı aileden kahreden haber geldi. Baba ile oğlunun cansız bedenine ulaşıldı.

Hatay'da eşiyle birlikte öğretmenlik yapan Tolga Kartay, yeni aldığı evinde ailesiyle birlikte göçük altında kaldı. Depremde Makbule Kartay enkaz altından sağ çıkarılırken, eşi Tolga ve 6 aylık oğlu Mete Kartay kurtarılamadı. Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Arabaçayı Köyü nüfusuna kayıtlı Tolga öğretmen ve oğlunun pazartesi günü Sungurlu'da toprağa verileceği bildirildi.

MAKBULE ÖĞRETMEN SAĞ KURTARILDI

İzmir'in Kınık ilçesinden deprem bölgesine giden Kınık Polyak Maden arama kurtarma ekibi, Hatay'da Makbule Kartay'ı 142 saat sonra enkaz altından çıkardı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...