Tgrt Haber

Topkapı Sarayı'ndaki tarihi restoranda yangın: Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu söndürüldü

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Temmuz 2023 06:57 - Güncelleme : 09 Temmuz 2023 07:57
topkapı,yangın,restoran,itfaiye

Topkapı Sarayı'ndaki tarihi restoranda çıkan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucunda yangın söndürüldü.

Topkapı Sarayı arazisi içerisindeki tarihi ahşap restoranın çatısında meydana gelen yangının nedeni bilinmiyor. Yangına Fatih ilçesi itfaiyesi olmak üzere çevre ilçelerin itfaiyeleri de yoğun şekilde müdahalede bulundu.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Bölgeye tedbir olarak İGDAŞ ekipleri de sevk edildi.  İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucunda yangın söndürüldü.

Topkapı Sarayı'ndaki tarihi restoranda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

Yangının gerçekleştiği çatıda çökme riskine karşı polis ekipleri çevrede güvenlik tedbirleri aldı. Polis ekipleri olayla ilgili incelemelere devam ediyor.

Topkapı Sarayı'ndaki tarihi restoranda yangın: Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu söndürüldü

MİLLİ SARAYLAR BAŞKANLIĞI: HERHANGİ BİR AKSAMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Milli Saraylar Başkanlığı'ndan Topkapı Sarayı'ndaki yangınla ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Topkapı Sarayı'nın dış bahçesinde bulunan Konyalı Restoran'ın çatısında gece saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. 'Dış Karakol Binası' olarak adlandırılan ve restoran olarak işletilen yapının çatısında çıkan yangına ilk müdahaleyi Saray'da 7/24 nöbet tutan Milli Saraylar İtfaiye Ekibi gerçekleştirdi. İstanbul İtfaiyesi ekiplerinin hızlı müdahalesi ile yangın 1 saat içinde tamamen söndürüldü. Yangın sonrası restoran binasının çatısında maddi hasar oluştu. Topkapı Sarayı'nda müzecilik ve ziyaret faaliyetleri herhangi bir aksama söz konusu olmadan saat 9.00 itibariyle normal şekilde devam edecektir, kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...