Tgrt Haber

Toprak kaymasında olay yerinde bulunan işçi yaşadığını anlattı: 'Deprem sandık'

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Şubat 2024 10:41 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 10:44

Erzincan’ın İliç ilçesinde bir madende yaşanan toprak kayması esnasında olay yerinde bulunan işçi alt tarafta olduklarını ve deprem sandıklarını söyledi.

13 Şubat günü Erzincan’ın İliç​ ilçesinde bulunan bir maden​ sahasında toprak kayması​ yaşandı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın kayması sonucu 9 işçi​ toprak altında kaldı.

Toprak kaymasında olay yerinde bulunan işçi yaşadığını anlattı: 'Deprem sandık' - 1. Resim

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Toprak altında kalan 9 işçiden 5’nin bir konteynerde, 3’ünün bir araç içerisinde birinin ise kamyon içerisinde olduğu açıklandı. Tonlarca toprak altında kalan 9 İşçiye ulaşabilmesi için karadan ve havadan çalışmalar aralıksız sürüyor. Adeta zamanla yarışan arama kurtarma ekipleri çalışmalarına gece gündüz demeden sürdürüyor.

Toprak kaymasında olay yerinde bulunan işçi yaşadığını anlattı: 'Deprem sandık' - 2. Resim

Çalışmalar sürerken toprak altında kalan ailelerin ise acı bekleyişi devam ediyor. Gözü yaşlı aileler, yaklaşık 43 saattir yetkililerden gelecek güzel haberleri umutlu bekliyor.

Toprak kaymasında olay yerinde bulunan işçi yaşadığını anlattı: 'Deprem sandık' - 3. Resim

"DEPREM DİYE ÇIKTIK"

Cihat Karadağ isimli işçi deprem olduğunu sandıklarını dile getirerek, “Koştuğumuzda toprak kaymıştı. Deprem oldu sandık. Yetişemedik. Senelerdir beraber çalıştığımız, ailemiz bizim. Diyecek bir şey bulamıyorum. En az onlar kadar ciğerimiz yanıyor. Biz alt taraftaydık deprem diyerek çıktık” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...