Tgrt Haber

Tosuncuk hapisten çıkmak için her yolu deniyor! Tüm mağdurların zararını karşılarım

Editör: Merve Yaz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Temmuz 2024 14:14 - Güncelleme : 02 Temmuz 2024 14:22
Tosuncuk hapisten çıkmak için her yolu deniyor! Tüm mağdurların zararını karşılarım

Çiftlik Bank davası sanığı ’Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılandığı davada dosya mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderildi. Aydın, şirketlerinin mal varlığının tüm mağdurların taleplerini fazlasıyla karşılayabileceğini söyledi.

4 bin 582 kişi müştekinin yer aldığı davalarda aralarında Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın da bulunduğu 20 sanığın 5 ayrı dava için toplamda 86 bin 114'er yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Aydın, ağabeyi Fatih Aydın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, sanık avukatları salonda hazır bulundu.

Tosuncuk hapisten çıkmak için her yolu deniyor! Tüm mağdurların zararını karşılarım - 1. Resim

TUTUKLULUK HALLERİ DEVAM EDECEK 

Savunma yapan Mehmet Aydın, “Bilirkişi raporuna göre kayyum atanan şirketlerin değeri müştekilerin zararını karşılayabilir. Tam 3 yıldır tutukluyum. Ben yurt dışında özgürce yaşıyordum. Masum olduğum için Türkiye’ye sığındım.

Tosuncuk hapisten çıkmak için her yolu deniyor! Tüm mağdurların zararını karşılarım - 2. Resim

Eğer tahliye edilirsem tüm mağdurların zararını mütalaa açıklanmadan önce kendi imkanlarımla gidermek istiyorum. Alınan bilirkişi raporuyla da sabit olmakla dolandırıcılık kastım bulunmamaktadır” dedi.

Tosuncuk hapisten çıkmak için her yolu deniyor! Tüm mağdurların zararını karşılarım - 3. Resim

DOSYA SAVCIYA GÖNDERİLDİ 

Mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Heyet, mütalaasını hazırlaması için dosyayı duruşma savcısına gönderdi.

Tosuncuk hapisten çıkmak için her yolu deniyor! Tüm mağdurların zararını karşılarım - 4. Resim

TOPLAM 86 BİN 114 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 5 ayrı iddianamede, Çiftlik Bank’ın kurucusu ve ’Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ile ağabeyi olan Fatih Aydın hakkında ’Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’, ’Bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık’ ve ’Ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından toplam 86 bin 114 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...