Tgrt Haber

Tosuncuk'un sağ kolu Osman Naim Kaya tutuklandı

10 Nisan 2023 11:27 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 16:34

Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki işlerini takip eden Osman Naim Kaya tutuklandı. Kaya ifadesinde, Aydın'a danışmanlık yaptığını ve bu işlerden komisyon karşılığında 537 bin dolar aldığını dile getirdi.

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın​'ın, Uruguay​'daki işlerini takip ettiği belirtilen ve hakkında 75 bin 620 yıl hapis cezası istenen Osman Naim Kaya tutuklandı.

Kırmızı bültenle aranan Osman Naim Kaya, Türkiye​'ye iadesinin kabul edilmesinin ardından Brezilya'dan havalanan tarifeli uçakla cumartesi günü İstanbul'a getirilmişti.

Kaya, İstanbul Havalimanı'ndaki işlemlerinin ardından İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

"537 BİN DOLAR KOMİSYON ALDIM"

Emniyete götürülen Kaya'nın ifadesi alındı. Polise verdiği ifadede Kaya şunları söyledi:

"Mehmet Aydın ile sosyal medya üzerinden tanıştım, daha önce tanışıklığımız yoktu. Uruguay’a gelen Mehmet Aydın ve ailesine danışmanlık yaptım. Araç, ev alım işlerinde aracılık ettim. Bu işlerde de komisyon adı altında Mehmet Aydın’dan yaklaşık 537 bin dolar aldım." 

Tosuncuk'un sağ kolu Osman Naim Kaya tutuklandı

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Çiftlik Bank kurulduğu tarihte Uruguay'da olduğunu söyleyen Kaya, bitcoin cihazlarını bilmediğini de dile getirdi. Aydın'ın insanları dolandırdığı paralarla herhangi bir alakasının olmadığını iddia eden Kaya, şöyle devam etti:

"Paraguay ülkesine hiç gitmedim. Pabipark ve başka herhangi bir şirkette Mehmet Aydın ile ortaklığım yok, suçlamaları kabul etmiyorum."

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri biten Kaya, soruşturmanın yürütüldüğü Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Kaya çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...