Tgrt Haber

Trabzon'a akın akın Arap turist yağıyor! Günde tam 21 sefer

Editör: Merve Yaz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Temmuz 2024 10:02 - Güncelleme : 05 Temmuz 2024 10:14

Orta Doğu ülkelerinden Trabzon'a ilgi her geçen yıl daha da artıyor. Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizm destinasyonları bakımından en zengin tarihi ve doğal güzelliklere sahip Trabzon'a gelen Arap turistler havalimanında yoğunluk oluşturuyor. Günde 21 sefer düzenlenirken, esnaf gelen dövizden memnun.

Körfez ve Ortadoğu ülkelerinden Trabzon​ Havalimanına dış hatlardan günde yaklaşık 12 ülkeden direkt uçak seferleri yapılıyor.

Bu ülkeler arasında ağırlıklı olarak Körfez Ülkeleri yer alıyor.

Trabzon'a akın akın Arap turist yağıyor! Günde tam 21 sefer - 1. Resim

KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN TRABZON'A TURİST YAĞIYOR

Kuveyt, Amman, Sharjah, Jeddah, Riyad, Dammam, Muscat, Doha, Bahreyn, Dubai ve Abu Dhabi gibi ülkelerden her gün Trabzon'a uçuşlar​ yapılırken, Körfez ülkelerinden gelenler özellikle yaylaları tercih ediyor.

Turizm​ sezonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tuna, Trabzon Havalimanı'nda dış hatlara inen uçak sayısının 21 olduğunu belirtti.

OTELLER DOLUP TAŞIYOR 

Tuna, “Trabzon'a geçen sene 1 Temmuz 2023'de 15-16 uçak iniyordu bugün 21 uçak olarak iniyor. Fakat bu hem acentelerimizin hem otellerimizin doluluk oranlarına yansımıyor.

Bununla alakalı bakıldığında bunun birçok nedeni var. Özellikle kayıt dışı tesislerimizin bölgedeki fazlalığı bugün 2 bin rakamları konuşuluyor. Bunlar çok korkunç rakamlar.

Trabzon'a akın akın Arap turist yağıyor! Günde tam 21 sefer - 2. Resim

Bu bağlamda bizim sektör olarak memnuniyetle karşıladığımız Bakanlığımızın aldığı bir kanun tasarısı var. Ama bu memnuniyet sanırım yerel yönetimlerde de idarelerde çok memnuniyetle karşılandığını düşünmüyorum.

Bugün gelin görün denetimler bir o kadar etkisiz. Bugün çok basit işte ilk denetleme 100 bin, ikinci denetleme 500 bin, üçüncü denetleme de 1 milyon olarak bu açıklanmış. Ama maalesef sahada bunun karşılığını göremiyoruz” dedi.

Trabzon'a akın akın Arap turist yağıyor! Günde tam 21 sefer - 3. Resim

YAYLALAR GÖZDE MEKANLAR

Trabzon'a gelen turistlerin konaklaması sürelerini yükseltmek için yatırımların yapılması gerektiğinin altını çizen Tuna, en çok Körfez ülkelerinden gelişler olduğunu belirtti.

Tuna, “Arap turistler şehrimizi ve bölgemizi tercih ediyorlar. Fakat bunu daha fazla nasıl yukarı çıkarabiliriz? Daha fazla nasıl onların burada konaklama sürelerini nasıl yükseltebiliriz?

Bunları yıllar önce yapmamız gerekiyordu. Yani geldiğimiz noktada bir turist işte Uzungöl'e gitti. Ayder'e gitti. Sonuç eğlenebileceği bir lokasyon var mı? Onlara zaman geçirebileceğiniz lokasyonlar var mı?

Bunların yatırımlarını yapıyor muyuz? veya özel sektöre yaptırabiliyor muyuz? Bunları konuşmamız gerekiyor. Ordu ne yaptı? Çok güzel yatırımlar yapıyor. Belli atraksiyon alanları oluşturmuş.

Müşteri istiyor, takip ediyor. Biz Trabzon'da neden bunu yapamıyoruz?" diye konuştu.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...