Tgrt Haber

TSK'nın PKK operasyonlarını protesto eden 35 kişi gözaltında

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Ekim 2023 16:05 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 16:08
TSK'nın PKK operasyonlarını protesto eden 35 kişi gözaltında

Türk askerinin Suriye'nin kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili Şanlıurfa'da protesto gösterisi düzenlemek isteyen çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ankara'da 1 Ekim sabahı İçişleri Bakanlığı önündeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK​'lı teröristlerin Suriye​'den geldiğinin tespit edilmesi üzerine harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri​, bölgede peş peşe düzenlediği hava harekatlarıyla teröristlere ağır darbe indirdi. Türkiye​'nin operasyonları yurt içindeki bazı PKK sempatizanlarını ise rahatsız etti.

YASAĞA RAĞMEN PROTESTOYA İZİN YOK

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, valiliğin aldığı bir günlük gösteri ve yürüyüş yasağına rağmen Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen hava harekatını protesto etmek isteyen şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirdi.

35 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Şanlıurfa merkez ile Halfeti ve Suruç ilçelerinde düzenlenen operasyonda 15’i Avrupa ülkelerinin vatandaşları olmak üzere toplamda 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar emniyete götürülürken olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

TUNCELİ'DE DE GÖZALTILAR VAR

Tunceli'de Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, bölgede ve Orta Doğu’da yaşananlara ilişkin basın açıklaması yapmak üzere Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. Polis ekipleri, kalabalığa valiliğin 'basın açıklaması, toplantı ve gösteri yürüyüşü' konusundaki yasak kararını hatırlattı.

Yeşiller ve Sol Partisi Milletvekili Ayten Kordu’nun da içinde yer aldığı grup, açıklama yapmakta ısrar etti.Polis direnen 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 8 kişi, Tunceli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...