Tgrt Haber

TSK’ya atılan iftira böyle çürüdü: Kimyasal değil sis makinesi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Yeni Şafak
21 Ekim 2022 13:29 - Güncelleme : 21 Ekim 2022 15:04
TSK’ya atılan iftira böyle çürüdü: Kimyasal değil sis makinesi

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı tarafından ‘TSK’nın kimyasal silah kullandığı’ iftirası çıkan görüntülerle yalanlandı. HDP ve CHP’nin de iftira korosuna katıldığı olaya ilişkin yayımlanan görüntülerde ‘kimyasal’ olarak gösterilen silahın ‘sis makinesi’ olduğu ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK/YPG’ye ağır darbe indiren Mehmetçik Zap dahil Irak’ın birçok noktasında başarılı operasyonlara imza attı. TSK’nın başarılı operasyonlarını gölgelemek adına iftiraya başvuran Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise ‘kimyasal madde’ kullanıldığını öne sürdü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı terör örgütünün kanalında TSK’ya  iftira atan Şebnem Korur Fincancı hakkında  soruşturma başlatırken Cumhurbaşkanı Erdoğan da konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

KİMYASAL DEĞİL SİS MAKİNESİ

Pençe-Kilit Operasyonu’nda nisan ayından bu yana 417 terörist etkisiz hale getirilirkenPKK​, destekçisi yayınlar vasıtayla operasyonlara gölge düşürülmek istendi. Mağaraya perdeleme için atılan sis bombasını ‘kimyasal silah’ olarak lanse edildi. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, PKK’ya yakın bir televizyona bu iddiayı tekrarladı.

CHP’Lİ TANRIKULU’NDAN İFTİRAYA DESTEK GELDİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ndan söz konusu iftiraya destek geldi ve soru önergesi ile Meclis gündemine taşınacağını duyurdu.

https://twitter.com/MSTanrikulu/status/1582862433835577345

YALAN TEK KARE FOTOĞRAFLA ÇÜRÜDÜ

Öte yandan uzmanların analiz ettiği görüntülerde askerimizin maske takmadığı görülüyor. Bu da kimyasal silah iddiasının ne kadar asılsız ve iftira olduğunun gözler önüne seriyor.

MSB TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU

Milli Savunma Bakanlığı, Mehmet’in son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde sürdürdüğü terörle mücadeleyi lekelemek için ‘kimyasal silah’ kullanıldığı iddialarının periyodik bir şekilde gündeme getirildiğini bildirdi.

Kaynak: Yeni Şafak

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...