Tgrt Haber

Son dakika! Türk askerine 'kimyasal silah' suçlamasında bulunan TTB Başkanı Fincancı hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemi

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
25 Kasım 2022 10:33 - Güncelleme : 25 Kasım 2022 11:34
Son dakika! Türk askerine 'kimyasal silah' suçlamasında bulunan TTB Başkanı Fincancı hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemi

Son dakika haberi: Terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamada, Türk askerinin 'kimyasal silah' kullandığı iddialarında bulunan TTB Başkanı Fincancı, hakkında suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik 'kimyasal silah' suçlamasında bulunan Türk Tabipleri Birliği​ (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Fincancı hakkındaki soruşturma tamamlandı. Fincancı hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKTİ

Fincancı, 20 Ekim'de PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi gereğince "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

TSK​'YA İFTİRAYA SERT SÖZLERLE TEPKİ GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert tepki gösterdiği ve konunun takipçisi olacağını duyurduğu Fincancı'nın sözleri büyük tepkilere yol açmıştı. Hatırlanacağı üzere gerek Milli Savunma Bakanlığı gerek ise hükümetteki isimler Fincancı'nın iftiralarının gerçek dışı olduğunu ifade etmişti. Fincancı'nın iddialarına HDP'nin yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu destek vermiş ve söz konusu iddiayı Meclis gündemine taşıyacağını duyurmuştu.

BAHÇELİ: VATANDAŞLIKTAN ÇIKARTILSIN

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipleri Birliğinin kapısına kilit vurulmasını, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın vatandaşlıktan çıkarılmasını istemişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...