Tgrt Haber

TÜGVA binasına EYP'li saldırı: Zaman ayarlı bomba kullanıldı

21 Nisan 2022 09:25 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 11:40

Son dakika haberi: Bursa'da dün infaz memurlarını taşıyan cezaevi aracına düzenlenen EYP'li saldırının ardından bir saldırı da İstanbul'da düzenlendi. Gaziosmanpaşa'da, Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) binasına sabah saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken bombayı bir kadının bıraktığı tespit edildi. İstanbul Valiliği, patlamaya zaman ayarlı bombanın neden olduğunu açıkladı.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) binasına bombalı saldırı düzenlendi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken bir kadının binaya el yapımı patlayıcı bırakıldığı tespit edildi. 

EYP'Lİ SALDIRI

Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan TÜGVA Şubesi önünde sabah 05.30 sıralarında patlama yaşandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi. Bölgeye çok sayıda polis ekibi ve bomba imha ekipleri sevk edildi. Olay yerinde incelemelerde bulunan ekipler, patlamaya el yapımı bir bombanın neden olduğunu belirledi.

TÜGVA binasına EYP'li saldırı: Zaman ayarlı bomba kullanıldı

BOMBAYI BİR KADIN BIRAKTI

Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler sabah erken saatlerde bir kadının TÜGVA şubesi önüne gelerek el yapımı patlayıcı bıraktığını tespit etti. Polis patlamanın ardından kaçan kadın zanlının yakalanması için çalışma başlattı.

Olayı anlatan esnaf İbrahim Dönmez, "Sabah 5.30 civarında ben fırında malzemeleri pişiriyordum bir patlama oldu. Dışarı çıktığımda kimse yoktu. Karşı çay ocağından arkadaşlar çıktı" ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, kimliği belirsiz bir kişi tarafından bırakılan zaman ayarlı el yapımı bombanın patlamaya neden olduğunu açıkladı.

AK PARTİ’DEN SALDIRYA TEPKİ

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, TÜGVA’ya yapılan saldırıya “hain saldırıyı lanetliyorum” diyerek tepki gösterdi. Faillerin mutlaka yargı önünde hesap vereceğini belirten Akbaşoğlu, “Bu tür saldırılar TÜGVA'lı genç kardeşlerimi hiçbir şekilde yolundan döndüremez ancak inanç, azim ve gayretlerini artırır…" dedi.

BURSA’DA GARDİYANLARA BOMBALI TUZAK

Geçtiğimiz gün Bursa’da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse el yapımı patlayıcıyla bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda bir personel şehit olurken biri ağır 4 personel yaralandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...