Tgrt Haber

Bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor: Uzun kuyruklar oluştu

Editör: Burak Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Haziran 2023 15:16 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 17:15
Bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor: Uzun kuyruklar oluştu

Kurban Bayramı arifesinde neredeyse bütün yıl boş olan bıçakçıların önü uzun kuyruklara sahne oldu. Sivas'ta da bayram öncesi bıçak biletmek isteyen vatandaşlar sıraya girdi.

Sivas​'ta Kurban Bayramı​ arifesinde bıçakçıların önünde uzun kuyruklar oluştu. Bıçak biletmek isteyen vatandaşlar, bıçakçıların önünde sıraya girdi.

Bıçak biletmek için sıra bekleyen Burak Daş, “Bugün arife olduğu için telaşımız var. Ustamızın yanına geldik. Yarına hazırlıklarımızı yapıyoruz. Biraz yoğunluk var, bıçaklarımızı biletmek için sıra bekliyoruz. Bizde dâhil olmak üzere son güne bıraktık telaştan dolayı. Ancak sıra geldi, bıçaklarımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SİVAS'TA BIÇAK BİLEME ADETİ DEVAM EDİYOR

Bıçak sırası bekleyen Doğan Çetin Üzer ise, “Sivas’ta eski adetlerimiz devam ediyor. Bıçakçılarda şu an çok yoğunluk var. İlerleyen saatlerde daha da yoğunlaşır. Herkes 4-5 bıçak birden alıp geliyor” diye konuştu.

Bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor: Uzun kuyruklar oluştu

Bıçak ustası İsmail Gölebatmaz ise bıçak bileme yoğunluğunun başladığını ifade ederek şunları kaydetti: “Bıçağı ehline bırakın. Dışarıda bıçaklarını biletiyorlar, daha sonra tekrar bize geliyorlar. 

Bozuk bıçakla hayvan kesilmez. Kurban Bayramı’nda meydana gelen kazalar da, bıçağın keskin olmadığı içindir. Biz her zaman vatandaşları ikaz ediyoruz son güne kalmamaları için. Maalesef yine son güne kalıyoruz. Bu yoğunluk yaklaşık 4-5 gündür var. Bugün arife, daha yoğun oluyor. Biz gece saat 11-12’ye kadar bazen de 2’ye kadar kaldığımız oluyor. Yoğunluğumuz o denli oluyor.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...